Hirnu Oy:n blogi

Rakennuksen ylläpitäminen on oma hommansa

Maanantai 17.4.2017 klo 11.43 - KMA


Tässä aamusella jäin miettimään asiaa, mikä jäi eräässä mainoksesta vaivaamaan. Tässä mainoksessa korostettiin heidän kauppaamansa tallirakennuksen betonilattiaa "ikuisena" vaihtoehtona.

Väite jäi vaivaamaan - koska se ei pidä paikkaansa. Ei mikään ole ikuista - varsinkaan tallin lattia. Ihan sama, mistä materiaalista se on tehty, mutta varsinkin lattia kuluu väistämättä. Siksi monissa talleissa betonilattiat on suojattu kumimatolla - betoni murenee varsinkin hokkikengän alla varsin tehokkaasti.

Avainsanat: talli, hevostalli, tallin lattia, kiinteistön korjaaminen, vuokratalli


Kommentit

23.4.2017 10.54  Tiina

Hei! Pohdin tuossa tuota kumimattoa lattiassa, etenkin karsinassa. Kuinka hygieeninen se on? Kun ainakin niissä, joihin olen törmännyt, niin näyttäisi olevan nyppylöitä/kohokuvioita, mites se vaikuttaa puhtaanapitoon? Entäs sitten kun siihen lotraat tallia pestessä vettä reilusti ja se mennä hulahtaa maton alle? Tällaisia pohdintoja...

23.4.2017 15.37  KMA/Hirnu Oy

Vesi ja nesteet on aina vähän ongelmallisia. Se on varmaankin niin, että yksi tykkää toisesta ja toinen toisesta.

Kumimaton alle menee aina tallissa nesteitä. "Torjuntaan" voi käyttää erilaisia tuotteita. Onhan se toki oma hommansa. Pari kertaa vuodessa matot pitäisi käyttää ulkona ja pestä kunnolla. Samalla puhdistaa karsinan pohjankin. Valmistalleissa puhdistamiseen riittää pesuaine, luutu ja ämpäri. Kumimaton saa kuivatettua ulkona, mikä on minun kokemukseni mukaan ehdottomasti plussaa.

Betonikin on itse asiassa yllättävän huokoinen aine. Vesi ja virtsa imeytyy siihen, vaikka sitä ei ehkä niin huomaakaan. Betonipohjalla oleva talli vaatii samalla tavoin kunnon pesun ainakin kerran vuodessa - ainakin meillä näin tehdään ja se onkin melkoinen savotta. Tallin seiniä ei kannata painepesurilla pestä. Voi olla rakenteet täynnä vettä sen jälkeen :)

Ylihysteerinen tämän asian kanssa ei tarvitse toki olla. Asiallinen, päivittäinen karsinoiden siivoaminen ja kuivittaminen on minun mielestäni perusasia tallihygienian ylläpidossa. Mutta siivotaanhan asuntokin joskus "suursiivouksena", joten sitä se tarvii tallikin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini