Minitalo-paketti

- mitä pakettiin sisältyy ja mitä ei?

Tällä sivulla pyrimme vastaamaan kysymyksiin siitä, miten valmistalojen projekti etenee ja mitä pakettiin sisältyy.

Kerromme rakennuksista mielellämme myös lisää. Voit soittaa Markolle tai laittaa sähköpostia asiakaspalveluun.

Kuvassa siirtyy koiratalo, joka on 35 neliön rakennus. Tässä tapauksessa rakennus nostetaan sähkölankojen yli paikoilleen.

Kokonainen rakennus

Rakennus toimitetaan kokonaisena. Se rakennetaan halliolosuhteissa ja siirretään rekalla rakennuspaikalle. Nosturin avulla mökki siirtyy perustuksen päälle.

Mikäli mökkiin sisältyy erillisiä osia (esim. kuisti, torni), sisältyy niiden asennustyöt rakennuspaikalla hintaan. Mikäli rakennukseen on tilattu terassin osuus meidän kautta, saat sille kiinteän hinnan jo tilausvaiheessa.

Rakentaminen

Minitalot rakennetaan Limingassa, Hirnu Oy:n toimitiloissa osoitteessa Pölykuja 3, 91900 Liminka. Mökit rakennetaan meillä käsityönä, yksi kerrallaan alusta loppuun saakka. Mökin tilaaja on tervetullut tutustumaan rakennukseensa jo rakennusaikana.

Koska mökit tehdään omina rakennusprojekteina, on muutosten tekeminen mahdollista toteuttaa hyvin pitkälle perushinnan sisällä. Esim. ikkunoiden ja ovien sijaintiin on mahdollista vaikuttaa - kuin myös huonejärjestykseen.

Lisätilauksena on mahdollista toteuttaa mm. ulkomaalaus, kuten tämän siirtolapuutarhaan muuttavan Pikkumökin kohdalla on tehty.

Perustus

Tilaajan tehtävänä on rakentaa tai rakennuttaa perustus rakennukselle. Perustuksen mittakuvat sisältyvät pakettiin. Mökit asennetaan pilariperustukselle siten, että rakennuksen alapohja pääsee tuulettumaan.

Kokonaista rakennusta siirretään perustuksen (taustalla) päälle.

Eristys

Perustilauksena rakennus toimitetaan siten, että eristeenä on lasivilla. Erillisestä tilauksesta rakennus on mahdolllista hankkia myös siten, että eristeenä on ekovilla.

Rakennuksen eristys on perushintaisina mitoitettu siten, että mökki sopii ympärivuotiseen käyttöön mökkiolosuhteissa.

Mökit on mahdollista saada myös omakotitalon eristysvahvuudella ja ikkunoilla. Tällöin hintaan sisältyy myös energialaskelmat, vaikka mökki jää alle 50 neliön.

Ilmanvaihto

Mökeissä on painovoimaan perustuva ilmanvaihto. Poistoilma johdetaan katon läpi.

Mökkeihin on mahdollista laittaa myös huippuimuri tehostamaan ilmanvaihtoa.

Sisäpinnat

Mökki toimitetaan sisäpinnoilta ns. remonttireiskalle sopivassa valmiudessa. Voit jatkaa mökkiprojektia sisustusvaiheesta, eli tapetoiden ja laminaatteja asentaen.

Lattian pintamateriaalissa on kaksi vaihtoehtoa: Lattialauta tai ponttilastulevy. Lattialauta on puuvalmis. Hiomalla ja lakkaamalla saa siitä nätin ja perinteisen lautalattian.

Ponttilastulevy sopii hyvin pohjaksi sinulle, joka haluat asentaa mökkiisi esim. laminaattilattian tai vinyylimaton.

Seinien sisämateriaaleja on kaksi vaihtoehtoa: Joko kipsilevy (ei saumattu) tai puuvalmis paneeli. Kipsilevy on hyvä vaihtoehto, mikäli seinät halutaan maalata tai tapetoida.

Puuvalmis paneeli on syytä lakata tai käsitellä öljyllä ennen käyttöönottoa. Paneelille sopivia, värillisiä käsittelyaineita on useita. Kannattaa asiassa lähestyä paikallista maalaustarvikkeita myyviä liikkeitä.

Sisäkaton pintamateriaalina on puuvalmis paneeli. Lisätilauksena paneeli on saatavana valmiiksi valkolakattuna.

Kaikki ikkunat ovat kokonaisuudessaan aukeavia. Lisäksi niissa on kätevä kippi-ominaisuus vakiona. Näin erillistä tuuletusikkunaa ei tarvita.

Ikkunat

Mökeissä käytämme kotimaisen Iccuna Oy:n vinyylikarmilla olevia, avattavia ikkunoita. Vinyylikarmin etuna on se, että se ei reagoi ilmankosteuden muutoksiin siinä määrin, kuin vastaava puukarmeilla oleva ikkuna.

Korvausilmaventtiilit ovat ikkunoiden yhteydessä. Lisävarsuteena on saatavana mm. kuvan ristikko, kaihtimet jne. Iccuna Oy:n valikoiman mukaisesti.

Iccuna Oy:n valikoimasta löytyy myös maisemaikkunat ja -ovet, jotka on mahdollista sijoittaa myös Hirnu Oy:n mökkeihin.

Sähköt

Valaisimien ja katkaisimien sekä pistorasioiden paikkoihin voi itse vaikuttaa. Maakaapelin nousupaikan rakennukseen voi itse valita. Se kannattaa valita siten, että se on tontilla mahdollisimman yksinkertainen toteuttaa.

Mökeissä on valmiina sähköjen putkitus seinien välissä, sekä vaadittavat piuhat. Rasioiden pohjat esim. pistorasioita varten on valmiina. Sähkökuvat sisältyvät pakettiin.

Muilta osin sähköasennukset jäävät tilaajan ja hänen valitsemansa sähköurakoitsijan hoidettavaksi. Sähkökuvien avulla on helppo pyytää tarjoukset paikallisilta toimijoilta.

Putkiasennukset

Viemäröintityöt kokonaisuudessaan ovat tilaajan ja hänen valitsemansa urakoitsijan vastuulla.

Tarvittaessa voimme tehdä toiveiden mukaiset valmiudet esim. vesijohtoputkien tuomiseksi lattian läpi.

Kaapit ja kalusteet

Kaapistot ja kaapit - sekä niihin liittyvät mieltymykset ovat niin henkilökohtaisia asioita, että emme ole Hirnu Oy:n mökkeihin sellaisia valmiiksi laittaneet. Näin sinulla on mahdollisuus toteuttaa projektisi kerralla juuri sellaiseksi, kuin haluat.

Pakettiin ei siis sisälly vessanpönttöjä, hanoja taikka mitään kalusteita, vaikka havaintokuvaan niitä olisi aseteltu. Kuvaan ne on laitettu siksi, että se helpotaa tilan koon hahmottamista.

Tilaaja voi halutessaan vierailla Limingassa tehtaallamme tai keittiökalusteliikkeen edustaja voi käydä ottamassa mitat rakennuksesta kaapistojen tilaamista varten.

Vesikatto ja kattoturvatuotteet

Kattomateriaalina on joko palahuopakatto tai profiilipelti. Väri on perusmallina musta. Muita värejä taikka erilaisia kattopellin profiileja on saatavana ihan kohtuullisella kustannuksella.

Sadevesijärjestelmä taikka lumiesteet (peltikatot) ovat lisämaksullisia varusteita.

Ulkopinnat ja terassit

Ulkovuoripaneeli on 20x120 UTV paneeli. Muut paneelivaihtoehdot (esim. veitsipontti, hirsipaneeli) on lisämaksullisena vaihtoehtona mahdollista toteuttaa.

Perusmallissa on vaakapaneeli, ellei muuta ole mainittu. Muut , enemmän omaan makuun taikka pihapiiriin sopivat paneloinnin vaihtoehdot on mahdollista toteuttaa, joskin ne ovat lisämaksullisia.

Rakennus toimitetaan pohjamaalattuna. Lisämaksusta rakennus voidaan maalata meillä valmiiksi.

HUOM! Mikäli rakennus on tarkoitus käsitellä aidolla punamullalla, on asia syytä ilmoittaa tilausvaiheessa. Tällöin rakennus toimitetaan puuvalmiilla paneelilla - muutoin punamultaus ei onnistu.

Oman mökin kaveriksi sopii hyvin myös pihasauna.

Usein kysyttyä

- aina kannattaa kysyä!

Olemme tähän keränneet tavallisimpia mieltä askarruttavia kysymyksiä vastauksineen.

Voiko mökkiin laittaa tulisijan?

Kyllä voi.

Tulisija kannattaa valita yhdessä alan asiantuntijan kanssa siten, että se on suhteutettu mökin kokoon. Varoetäisyyden on syytä huomioida.

Mökkiin voidaan asentaa joko kevyt tulisija tai varaava tulisija. Jälkimmäisen kohdalla mökin siirtäminen edelleen ei ole enää mahdollista.

Voiko mökin siirtää myöhemmin?

Kyllä voi.

Siirtämistä varten mökki irrotetaan sähköverkosta ja viemäristä. Tämän jälkeen mökki voidaan nostaa rekan päälle ja se siirtyy samalla tavoin, kuin se paikalle tuotiin.

Tutustu esimerkkiin varastorakennuksen toimituksesta: Klikkaa TÄSTÄ.

Tarvitseeko mökki rakennusluvan?

Yleisesti ottaen: Kyllä rakentaminen vaatii luvat.

Asiassa kannattaa lähestyä paikallista rakennusvalvontaa. Rakennuslupa-asia on vähän joka kunnassa erilainen, emmekä me pysty asiaan vaikuttamaan. Yleisesti ottaen kuitenkin voinee sanoa, että ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettu rakennus tarvitsee luvat. Samoin sellaiset rakennukset, joissa on kiinteä tulisija, tarvitsee rakennusluvan.

Rakennuslupa on lopulta helppo hakea ja rakennusvalvonnan ihmiset auttavat mielellään. Yksi vaihtoehto on jättää rakennusluvan hankkiminen projektisi valvojan tehtäväksi. Hänen jos jonkun pitäisi asia saada sulavasti hoidettua. Sillä tavalla pääset kaikkein helpoimmalla.