Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

KotKot-kanalan yleiset ominaisuudet

Tällä sivulla esittelemme lyhyesti KotKot-kotikanalan yleisiä ominaisuuksia. Mitä pakettiin kuuluu? Sivun alaosassa on eritelty kanalan rakennetta tarkemmin. 

Mikäli vielä tulee mieleen kysymyksiä, kannattaa vilkaista TÄTÄ linkkiä.

Kuvateksti

KotKot-mallisto on rakennettu kanaharrastajan tarpeita silmällä pitäen. Materiaalit on valittu huolella. Ajatuksena on ollut tehdä vankka, toimiva ja tasokas harrastajan kotikanala. 

Tässä rakennuksessa viihtyvät myös vaikkapa puput. Häkkielementti on muunnettavissa sopimaan vaikka mini-ponille sopivaksi. 

Ympärivuotiseen asumiseen

KotKot-kotikanala on lämpöeristetty ja suunniteltu ympärivuotiseen asumiseen. Tässä kanalassa asustaa hyvin 4-8 kanaa ja kukko - tai pari kalkkunaa. Kanalan saa pienen patterin avulla pidettyä sopivan lämpimänä. Eteistilassa patteri, rehut ja muu tarpeellinen säilyy mukavasti lähellä, mutta ei kuitenkaan kanojen ulottuvilla. 

Kanalaan on tehty sähkövedot valmiiksi seinien sisään. Näin kanat eivät pääse sähköihin käsiksi. Sekä eteiseen että kanalaan on oma kattovalaisin, lisäksi ulkovalaisin. Eteistilan puolelle on varattu pistorasialle paikka patteria ajatellen. 

Ilmanvaihto on perusmallissa painovoimainen. Tarvittaessa on lisätilauksena mahdollista saada poistoilmahormi katon läpi. Tämä on tarvittaessa mahdollista korvata huippuimurillakin. Mikäli lintumäärä on iso, tätä kannattaa harkita. 

Tämä on ihan reilun kokoinen rakennus! Myös talon isäntä mahtuu suorana ovesta sisälle, eivätkä hartiatkaan ota karmeihin kiinni!

Pulpettikatto mustalla pellillä vakiona. Perusmallissa pohjamaalattu paneli UTV 20x120. Kuvan malli hirsipaneelilla.

Hoito- taikka varastotila

Kanojen hoitaminen vaatii yllättävän paljon kaikenlaista "pientä". On kippoa ja kuppia, rehusäkkiä, vesiämpäriä... ja pitäähän kanalassa olla talvea varten jonkinlainen patterikin lämpötilan ylläpitämiseksi! 

KotKot-Kotikanalassa on näppärä hoitotila, missä tärkeät hoitotarvikkeet säilyvät tallessa ja lähellä kanojasi. 

Eteistila takaa sen, etteivät kanat karkaa.

Kana-osaston puolelta kuvattuna.

Kanojen "osasto"

Kanoilla on oma ulko-ovi, joka voidaan sijoittaa toivottuun suuntaan.

Kanalan lattia on tukevaa filmivaneria, joka on helppo pitää puhtaana. Tälle pohjalle pystyy huoletta kerryttämään myös turvepatjan talvea ajatellen - ja tykkääväthän kanat sitä kuopsutellakin. Filmivaneri nousee 30cm seinälle, joten seinänvieruksetkaan eivät helpolla likaannu. Häkkioven reilu kynnys takaa sen, etteivät pahnat valu hoitotilan puolelle. 

Kanalan yläseinät ja katto on panelia. Kanalan puolelle on valmiiksi asennettuna sähköputkitus valaisinta varten. 

Kanala voidaan rakentaa sisustukseltaan myös kokonaisuudessaan filmivanerilla. Filmivanereita on eri värejä, joskin  niiden hinta vaihtelee. Kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme, niin selvittelemme lisäkustannuksen vaikka sisustaltaan vaaleanpunaiselle kanalalle. 

Miltä tällainen kanala vaikuttaisi?

TipuKoti hautojille

Mikäli tarkoituksesi on jossain vaiheessa antaa kanojen hautoa tipuja, on TipuKoti mainio turva tulevaisuuden kotkottajille. TipuKoti takaa kanalle täydellisen rauhan hautomiseen. Se antaa kanalle mahdollisuuden halutessaan jaloitella hautomisen välissä, käydä syömässä ja asioillaan - jotta se voi palata hautomaan. 

Monesti hautova kana saa liikaa kavereita ja pesä täyttyy joko ylimääräisistä munista tai innokkaista lisähautojista. Tällöin tipuille yleensä käy huonosti - mikäli niitä epätasaisen haudonnan takia edes kuoriutuu. Tipukoti takaa sen, ettei hautovaa kanaa tarvitse eristää taikka häiritä sen luonnollista asettumista haudontaan. Toisaalta pystyt vaivatta seuraamaan haudontaa ja hoitamaan tipuja. 

Tipukodin jaloittelutilassa pienet tiput saavat rauhassa voimistua ja kasvaa liittyäkseen äitinsä suojelemina osaksi kanaparvea. Myös tipujen ruokkiminen niille tarkoitetulla ruualla on helpompaa, kun muut kanat eivät pääse samaa ruokakuppia tyhjentämään. 

Kanalan puolelle avautuvat ovet on helppo tarvittaessa sulkea. Myös sairas kana on helppo näin eristää muusta parvesta hoidon ajaksi.

Valmiina toimitettavassa KotKot-Kotikanalassa Tipukoti on valmiina varusteena mukana. Rakentajan-pakjettiin mukaan lisävarusteena.

Rakenne-infoa

Lattia
 • lujuusluokiteltua puutavaraa 50x100
 • lämpöeristeenä lasivilla 100mm
 • tuulensuojalevy, rakennusmuovi
 • pintamateriaalina filmivaneri
Seinät
 • Runko lujuusluokiteltua 50x100
 • lämpöeristeenä lasivilla 100mm
 • tuulensuojakangas, rakennusmuovi, tuuletusrimat, pohjamaalattu paneeli (elementtitoimituksessa pystypanelointi, valmiissa vaakapanelointi), sisäpintana 60cm korkea filmivaneri + yläosa puuvalmis paneli.
 • Vuorilaudat, pohjamaalattuna
Katto
 • Kattopalkit 50x150 
 • lämpöeristeenä lasivilla 100mm
 • aluskate, tuuletusrimat, ruoteet, peltikatto (musta), rakennusmuovi kanalan katon pintamateriaalina puuvalmis paneli.
Ikkunat ja ovet 
 • Avattavat lämpölasielementti-ikkunat, ruskea karmi, ikkunapellit (mustat)
 • Varaston ovi, lämpöeristetty, puuvalmis
 • Helat
 • Kanojen kulkureitti: Ulkoluukku + sisäluukku (eristetty). 

Kanalan kaikki ikkunat ovat avattavia. Ikkunaruudun saa kokonaan irrotettua esimerkiksi kesän ajaksi. Näin kanoilla on esteetön kulku kanatarhan puolelle. Talveksi ikkuna vain paikoilleen. Muovikarminen ikkuna takaa sen, että ikkunan saa tarvittaessa auki tuuletusta tms. varten myös talviaikaan.

Ikkunapokan väri on valkoinen, musta tai ruskea.

Hirnu Oy

Mainosta myös omaa sivuasi