Ruokintakatos eli paalipiilo

- Kokonaisena rakennuksena kotipihaan toimitettuna.

Huopakatto on heinäkaukaloissa turvallinen valinta. Lumi ei pääse solahtamaan hevosen selkään ja pelästyttämään sitä.

Hevosille, joille vapaa korsirehun saaminen on oikea valinta

PaaliPiilo sopii hyvin hevosille, joille on valittu ruokintatavaksi vapaa korsirehujen saaminen. Heinä säilyy kaukalossa puhtaana, eikä hevonen pääse sitä polkemaan alleen. Näin rehu on puhdasta ja terveellistä, eikä sotkeudu esimerkiksi hiekkaan.

PaaliPiilon täyttäminen on yksinkertaista ja onnistuu vaikka käsivoimin: Paali kieritetään päädyssä olevan oven kautta syötäväksi. Et tarvitse traktoria ja paalipihtejä tämän heinäkaukalon täyttämiseksi! Siten se soveltuu hyvin kotitallien pihaan.

PaaliPiilon kattomateriaaliksi on valittu huopa, jotta talven lumikuorma ei yllätä hevosta tippumalla sen päälle. Paalipiilo voidaan tarvittaessa varustaa myös vesikouruilla, joilla sadeveden ohjaaminen syrjään on mahdollista.

Hevoset purkavat pyöröpaalin nopeasti kaukaloon, mistä se on helppo syödä ilman, että kaikki heinä leviää hevosten jalkoihin tallattavaksi.

Toimitusvalmius

PaaliPiilo toimitetaan kokonaisena rakennuksena. Rekka pystyy nostamaan rakennuksen noin 10metrin päähän purkupaikasta.

Perustoimituksena tilattu PaaliPiilo on pohjamaalattu.

Sisäpinta PaaliPiilossa on filmivaneria ja lattia lankkua. Näin heinäkaukalon puhdistaminen vaikkapa painepesurilla kerran vuodessa on näppärää. Myös mahdollinen sadevesi valuu pois kaukalosta.

Lisätilauksena:

  • Pintamaalaus toivotulla värisävyllä.
  • Vesikourut.
  • Metallisuojat kaukalon reunoihin tai tolppiin, mikäli puun jyrsiminen aiheuttaa potentiaalista ongelmaa.
  • Poni-aita lauman pienimmälle jäsenelle. Poni-aita on ilmainen lisävaruste.

Perustus rakennukselle: PaaliPiilo asennetaan esim. betonilaattojen (puutarhalaatat 5x30x30) päälle siten, että se ei ole suoraan maata vasten. Myös ruuvipaalut ovat hyvä vaihtoehto rakennuksen sijoittamiselle.

SlowFeeding -verkko?

PaaliPiiloon sijoitetun heinäpaalin voi suojata ns. slowfeeding-verkolla. Verkkojen käyttöohjeita antavat verkkoa myyvät liikkeet. Hirnu Oy:lla ei ole tällaisia verkkoja myytävänä.

Tähän PaaliPiiloon valittiin lauman shetlanninponille oma nurkkaus. Yläpuolen parru pitää huolen siitä, ettei isommat hevoset pääse kaukaloon turhan pitkälle seisomaan.

Hinnasto 2022

PaaliPiilot myydään kolmessa eri koossa. Jokaiseen malliin sopiva heinämäärä on yksi pyöröpaali. Paalissa on käytännössä heinää niin valtavasti, että myös L-kokoinen kaukalo täyttyy. Siten koon valinnassa kannattaa lähinnä huomioida tarvittavien ruokalipaikkojen määrä.

PaaliPiilojen koon yhteydessä on annettu suuntaa-antava lukumäärä hevosista, jotka mahtuvat PaaliPiilon ääreen ruokailemaan. Lauman hoitajan vastuulla on toki tuntea laumansa ja tehdä lopullinen arvio sopivasta koosta.

PaaliPiilo voidaan asentaa hyvin tarhojen väliin siten, että kahdesta eri tarhasta pääsee asukkaat ruokailemaan saman PaaliPiilon ääreen.

Heinäkaukalon sijoituksessa kannattaa huomioida se, että PaaliPiilon pääse turvallisesta ja näppärästi täyttämään tarhan ulkopuolelta, vaikka hevoset ulkoilevat samaan aikaan.

PaaiPiilo Sisäpituus Sisäleveys HINTA + RAHTI- nostokustannus
S-kokoisena
(1-3 hevosta)

140 cm 140 cm 1990 EUR
(sis.alv24%)
350 EUR
M-kokoisena
(3-5 hevosta)
250 cm 140 cm 2500 EUR
(sis. alv24%)
500 EUR
L-kokoisena
(5-8 hevosta)
380 cm 140 cm 2900 EUR
(sis. alv24%)
700 EUR

Käytännössä PaaliPiilo laajenee koosta toiseen siirryttäessä aina yhden tolppavälin verran.

Herkullista heinää omasta PaaliPiilosta!

Soita tai napsauta kuvaa ja laita sähköpostia Hirnu Oy:n asiakaspalveluun. Vastaamme mielellämme mahdollisiin lisäkysymyksiin.

Meidän Zaramama näyttää mallia siitä, että iso PaaliPiilo toimii hyvin myös hevosten sateenvarjona - mikäli ovi on jäänyt auki.. Rrakenne on tukeva: Kestää myös hevosen! Kuvassa L-kokoinen PaaliPiilo.