Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Millaisen tallin saat, kun tilaat Duo-Valmistallin?

Duo-Valmistallissa yhdistyy kaikki se, mitä pieneltä kotitallilta voi olla vailla. Helposti, yksinkertaisesti ja nopeasti. Vuoden 2016 alussa olemme vielä tehneet muutamia lisäparannuksia talleihimme. Kannattaa tutustua!

Duo talli on helppo ja nopea tapa toteuttaa unelma omasta hevostallista. Ei mitään monimutkaisia ja parisuhdetta rasittavia rakennusaikoja, vaan yksinkertainen, simppeli projekti. Tämän rakennusprojektin jokainen hallitsee! 

Miksi käyttäisit vähäiset loma-aikasi rakentamiseen, kun voit käyttää sen ajan rakkaan harrastuksesi parissa?

Mittoja

Sisäkorkeus perustallissa on maton päältä mitattuna 260cm. Lisäkorkeutta sisäpuolelle on mahdollista saada lisätilauksena. 10cm lisäkorkeutta maksaa 800 euroa (sis.alv24%). Lisäkorkeutta saa aina 300cm sisäkorkeuteen saakka.

Ulko-oven koko on 150x220cm. 
Käytävän leveys (karsinasta karsinaan) 300cm. 
Käytävän pituus riippuu valitusta tallimallista. Pituus on vähintään 280cm. 

Tallin runko, ulkovuori ja katto

Tallin ulkovuori on UTV 20x120 ulkovuoripaneelia, vaakatasossa. Talli on perustoimituksena pohjamaalattu. Lisätilauksena talli on mahdollista tilata pintamaalattuna halutulla värillä.

Tallin katto on musta peltikatto. Myös räystäspellit ovat mustat. Tallissa on harjakatto. Talliin on mahdollista valita myös ns. pulpettikatto tai erilaisella kaltevuudella oleva harjakatto. Mikäli tällainen vaihtoehto kiinnostaa, kannattaa olla laittaa sähköpostia.

Lisätietoa lisäpalveluiden hankkimisesta täältä.

Talli on Suomen vaihtuviin olosuhteisiin suunniteltu rakennus. Rakennuksen runko on lujuusluokiteltua puutavaraa.

Lisätilauksena tallin ulkovuori on mahdollista toteuttaa hirsipanelilla, jolloin talli on "hirsitalli". Kysy tarjous soittamalla tai sähköpostilla.

Duo36-Valmistalli hallissa viimeistelyssä. Tämä talli on korotettu 300cm sisäkorkeuteen.

Duo27.

Duo36.

Sisäkatto ja sisäseinät

Tallin sisäkatto on perusmallissa filmivaneria. Lisätilauksena katto on mahdollista saada myös paneloituna.

Tallin seinät ovat alaosastaan tummanruskeaa filmivaneria, jonka paksuus on 12mm. Seinien yläosat ovat 20mm panelia, puuvalmiina. Ennen käyttöönottoa puuvalmiit pinnat tulee käsitellä esimerkiksi puubalsamilla tai muulla asiaan sopivalla tuotteella.

Tallin sisäkäsittely on mahdollista tilata lisätyönä. Vanereiden väri on mahdollista muuttaa toiseksi - vaikka vihreäksi? Lisäkustannus muutostyöstä on muutaman satasen luokkaa.

Varustetilan seinät on paneloitu kauttaaltaan. Varustetilan ovi on puuvalmis.

Tässä tallissa on lisävarusteena tilattu paneloitu katto.

Tallin lattiamateriaali

Tallin lattiarunko on lujuusluokiteltua 48x198 palkkia. Lattian lämpöeristys on lasivillaa. Lisäksi lattiaa lujittamassa on harvalaudoitus ja paksu, saumoista tiivistetty filmivaneri. Tallin lattia on rakennettu alaspäin tuulettuvaksi. 

Pintamateriaalina lattiassa on kumilaatat, jotka voi vuosisiivouksessa viedä ulos tallista ja pestä kunnolla vaikka painepesurilla. Lattian filmivanerille voi huoletta antaa kunnon vesipesun pesuaineen kanssa. Tallihygienian ylläpitäminen on helppoa. 

Kumimattoja on mahdollista uudistaa vuosien saatossa aina neliömetri kerrallaan. Oikein hoidettuna kumimatto on pitkäikäinen ja hevoselle miellyttävä vaihtoehto. 

Karsinan kuivikkeena käy hyvin kaikki perinteiset kuivikemateriaalit, puru, turve tai pelletti. Kuivittaminen ja karsinan hoito tapahtuu perinteiseen tapaan. 

Karsinamatto on joustava ja miellyttävä hevosen jalan alla. Vuoden 2017 aikana talleissa on siirrytty käyttämään jäykempää, mustaa karsinamattoa.

Käytävämatto on kiinteä ja joustamaton, joten kengitys onnistyy hyvin tällä pohjalla.

Tallikalusteet

Käytämme talleissamme Illis'n toimittamaa AS DUO-karsinaelementtiä.

Vakiona on:
- 120cm leveä käynti karsinaan
- liukuovi
- näppärä oven lukitusmekanismi
- tummanruskea filmivaneritäyte elementeissä

- loimiteline ovessa


Lisävarusteena saatavana:
- ruokinta-aukko
- muovilankut eri väreissä

- kurkistusluukku karsinoiden oviin

- eri väreissä vaneritäytteet oviin
- Illis'n valikoimassa olevat lisävarusteet.

Tyylikästä, suomalaiseen makuun olevaa muotoilua tallikalusteissa.

Sähköistys

Tallin mukana tulee sähköpiirustukset. Tallin sähkövedot on rakennettu seinien sisään, kuten omakotitalossa konsanaan. Näin hevoset eivät pääse käsiksi sähköjohtoihin, eivätkä johdot toisaalta kerää likaa - kuten pintavetona vedetyille johdoille käy.

Sähköjohdot on seinien putkutuksessa valmiina, kuin myös rasianpohjat. Tallissa on valmius kaikelle tarpeelliselle, myös pistorasioille patteria, radiota, kärpäspyydystä tms. ajatellen.

Sähköpiirutusten perusteella on helppo pyytää tarjous paikalliselta sähköliikkeeltä mm. valaisimista ja katkaisimista. Näin tallin valaistuksen voi itse tuunata mieleiseksi ja laittaa vaikka valot himmentimen taakse.

Sähköputkitus ja piuhat ovat valmiina. Kattoventtiilit hoitavat ilmanvaihdon huippuimurin tukemana.

Ilmanvaihto tallissa

Tallin ilmanvaihto on tuettu huippuiumurilla, joka kuuluu peruspakettiin. Poistoilma-venttiilit on katossa kaikissa karsinoissa, hoitotilassa ja varustetilassa.Tallissa on kaikkiaan 12 kappaletta  a'125mm tuloilmaventtiiliä, joten tässä tallissa ilma takuulla kiertää ja ilmanvaihto toimii.

Välikaton ilmanvaihto on taattu asianmukaisilla venttiileillä.

Huipulla tuulee...

Korveusilmaventtiileitä on pitkin tallin seiniä. Kaikki tietenkin valmiina käyttöön!

Tallin ikkunat

Kaikki tallin ikkunat ovat ns. kippi-ikkunoita, eli avattavia. Näin tallin lisätuuletus on nopea ja helppo järjestää. Käytössämme oleva ikkunamalli on kätevä talliympäristössä, sillä se on rakennettu lämpölasielementtinä. Mikäli ikkunoita on tarpeen pestä, on pestävänä vain kaksi pintaa: sisä- ja ulkopinta.

Miksi muovikarmi toimii talliympäristössä hyvin?

Tällainen ikkuna kestää moitteetta vaihtelevissä sääolosuhteissa. Esim. puukarmi "elää" ilmankosteuden mukaisesti, eikä ikkunaa välttämättä saa auki. Tätä ongelmaa ei muovikarmeissa ole.


Ikkunoiden suojaus

Karsinoiden ikkunat on suojattu tukevilla kaltereilla. Mikäli hoitotilan osalle halutaan kalterit ikkunoiden suojaksi, on ne saatavana lisävarusteena.

Ikkunat on suojattu tukevilla kaltereilla.

Tallin ulko-ovi

Ulko-ovi on 150x220cm käynnillä olevat, teräsrunkoinen ovi. Nämä mitat täyttävät voimassa olevat rakennusmääräykset. 

Vakiona ovessa on tuulihaka, joka lukitsee oven paikoilleen. Näin tuulisellakaan säällä ei iso ovi paiskaudu hevosta tai hoitajaa vasten, vaan pysyy tukevasti auki. Lukituksen saa avattua nykäisemällä narusta.

Oven alareunassa on kumilaaha, joten lunta ei oven alareunaan pääse kertymään. Laaha pitää oven riittävän tiiviinä.

Oven lukitusmekanismina on lapinsalpa, joka on tuttu ja turvallinen vaihtoehto eläinsuojissa. 

Oven ulkopintamateriaali on uritettua havuvaneria. Sisäpuoli on filmivaneria. Ovi on luonnollisestikin lämpöeristetty.  Koska ovi on metallirungolla ja tukevilla saranoilla, ei tämä ovi notku taikka temppuile.

Tästä ovesta mahtuuu, eikä se notku eikä heilu tuulessa.

Tuulihaka lukitsee oven auki. Narusta vetämällä saa lukituksen hellittämään.

Siisti ja näyttävän kokoinen ovi potkupelteineen kaikkineen.

Hirnu Oy

Mainosta myös omaa sivuasi