Perustoimitussisältö - mitä saat, kun tilaat koiratalon?

Tälle sivulle olemme keränneet tietopaketin rakentamistamme VuhVuh-koirataloista. Tällä sivulle esitetyt asiat sisältyvät annettuun perushintaan.

Alla lueteltujen asioiden lisäksi on mahdollista toteuttaa monia muita tarpeita. Täytä alla oleva tarjouslomake, mikäli peruspaketista jää jotain olennaista puuttumaan. Laskemme sille erikseen sitten hinnan.

VuhVuh10-koiratalo on näppärä kahden koiran oma kämppä.

Rahti ja nostot rakennuspaikalla

Kuljetus ja rakennuspaikalla nostaminen sisältyy rakennuksen hintaan. Myös isot koiratalot, kuten alla olevassa kuvassa lentävä VuhVuhJumbo nousevat kevyesti myös sähkölinjojen yli.

Lämpöeristetty, siirrettävä rakennus

Kaikki koiralat ovat kauttaaltaan lämpöeristettyjä rakennuksia. Lämpöeristeenä on lasivilla, lisäksi tuulensuojakangas, rakennusmuovi ja tarvittavat pintamateriaalit niin ulko- kuin sisäpuolellekin.
Rakennuksen lattiarakenne on toteutettu rossipohjalla. Se tarkoittaa sitä, että rakennus asennetaan perustuskivien päälle ja rakennuksen alle mahtuu vaikka kissa sipsuttamaan.
Rossipohjaisen ja tukevan lattiarakenteen myötä voi koiratalon myöhemmin siirtää joko muuton mukana taikka elämäntilanteen muuttumisen takia. Kannattaa muistaa, että hyvin tehdyllä rakennuksella on aina jälleenmyyntiarvo.

Rakennuksen vaatimasta perustuksesta on lisää tietoa tämän sivun alaosassa.

Lattian pintamateriaali eli ns. kulutuspinta

Lattian pintamateriaaliksi voi valita joko filmivanerin taikka kovan rasituksen tiloihin tarkoitetun vinyylimaton. Värivaihtoehdot löytyvät tarjouslomakkeesta.

Tähän koirataloon valittiin lattiamateriaaliksi harmaa muovimatto. Matto on saatavana myös punertavan beigenä vaihtoehtona.

Seinien materiaalit

Seinien alaosat ovat 120 cm korkeuteen filmivaneria. Materiaali on helppo pitää puhtaana - tarvittaessa myös desinfioitavissa. Filmivaneri ei myöskään ihan vähällä raapimisella siihen saa rikki. Saatavana olevia eri värivaihtoehtoja löytyy tarjouspyyntolomakkeesta.

Koiratalossa levyjen alaosat sekä nurkat ja välit on rakennusvaiheessa tiivistetty silikonilla. Näin ollen "isojen poikienkaan" pissat eivät pääse seinien rakoihin.

Seinien yläosat ovat puuvalmista panelia, kuin myös katto. Nämä suositellaan käsiteltäväksi puubalsamilla, sauna-sasulla tai vaikka valkolakalla. Erityisesti Sauna-sasu on suosittu vaihtoehto, sillä sen saa sävytettyä useilla eri väreillä. Pinta tekee pinnoista helposti puhdistettavat.

Seinämateriaaleihin löytyy lisätilauksena myös eri vaihtoehtoja. Voimme toimittaa koiratalon myös sellaisilla pinnoilla, joiden päälle voit itse laittaa laatoituksen.

Tähän koirataloon valittiin kotimaiset kalterielementit.

Häkkielementit ja väliseinät

Häkkielementit ovat koiraloissa sinkittyjä, tukevia ja käyttöönsä sopivia. Vaihtoehtona perustoimituksessa on joko kalteri-elementti tai verkkoelementti.

Lisätilauksena voidaan periaatteessa teetättää juuri sellaiset häkkielementit, kuin sinun koiratalossasi on tarpeen.

Väliseinä koirahuoneiden välillä on perusmallissa kiinteä.

Lisätilauksena väliseinään voidaan asentaa ovi taikka kalterielementti.

Koirien omat ulkoskäynnit

Peruspakettiin sisältyy koiran oma uloskäynti. Sisäpuolelle rakennettava tuulikaappi kuuluu pakettiin.

Yleensä koirat nauttivat suunnattomasti tästä mahdollisuudesta ulkoilla vapaasti ulkohäkissä. Tuulikaapin kummassakin päässä on oviläppä, joten koiratalosta ei lämpö pääse tämän takia karkaamaan.

Lisätilauksena voidaan rakentaa rakennuksen ulkopuolelle tuleva tuulikaappi. Näin säästetään tilaa koiran huoneessa. Toisaalta tuulikaappi toimii kätevästi myös koirankoppina. Tuulikaappi asennetaan paikoilleen rakennuspaikalla. Asennustyö kuuluu hintaan.

Koirien ulkokäynti on suojattu kahdella oviluukulla. Sisäpuolella on erillisellä luukulla suljettava läppäovi. Ulkopuolella on vapaasti avautuva liuskeovi.

Koiratalon ikkunat

Koiraloissa on avattavat lämpölasi-ikkunat. Pesemistä ajatellen on pestäviä pintoja vain kaksi: ulko- ja sisäpinta. Karmi on vinyyliä, joten ikkuna avautuu säällä kuin säällä.

Mikäli koirilla on tuulikaapit, ne pääsevät myös katselemaan ulos. Tarvittaessa ikkunat voidaan myös sijoittaa niin alas, että koira voi vahtia pihapiirin myös sisätiloista ilman tuulikaappiakin.

Jokaisessa koirahuoneessa on oma ikkuna. Pidämme äärimmäisen tärkeänä, että koiratalo on valoisa ja ilmava tila, missä koiralla on hyvä olla.

Jokaisella koiralla on oma ikkuna ja myös oma sisäänkäynti. Mikäli rakennukseen ei ole tarpeellista laittaa koiranluukkuja, voi ne jättää pois. Koirien eteinen on mahdollista toteuttaa joko tällaisena sisäsäpuolen mallina, tai ulkopuolelle asettuvana "koppina".

Ilmanvaihto

Ilmanvaihto koiraloissa on painovoimainen. Korvausilmaa varten on venttiilit. Poistoilma liikkuu katon kautta.

Isompiin koiraloihin voidaan tarvittaessa rakentaa varaus huippuimurille.

Koiratalossa on avattavat ikkunat. Näin ilmanvaihtoa voi tarvittaessa tehostaa esim. hellepäivänä.

Joustavuutta pohjaratkaisuihin

Rakennuksen pohjaratkaisua voi monin paikoin muokata vastaamaan omia tarpeita. Perushinnan sisällä muutokset, jotka sisältävät lähinnä seinien, ovien taikka ikkunoiden siirtämistä, ovat maksuttomia.

Rakennuksen kokoa voidaan myös kasvattaa. Mikäli suunnittelet sellaista, niin pyydä tarjous. Kaikki on aina mahdollista.

Koiratalo toimii lähtökohtana vaikka eläinhoitolalle. Rakennuksen perusmittoihin ei tarvitse tyytyä: Lisätilauksena neliöitä saa lisää. Tutustu myös OmaKoiratalo-mallistoon ja suunnittele itse!

Sähköistys

Koirataloissa on valmius sähköille osin rakennettuna valmiiksi. Sähköputkitus rakennetaan seinien sisään, kuten omakotitalossa konsanaan. Näin eläimille vaaralliset sähköjohdot eivät ole eläinten ulottuvilla.

Valmiina on:

  • sähköpiirustukset (toiveita voi esittää esim. ulkovaloille)
  • sähköputkitukset
  • sähköjohdot
  • rasioiden pohjat

Sähköpiirustusten avulla pystyt pyytämään paikalliselta sähköliikkeeltä tarjouksen sähköjen asentamiseksi koirataloosi. Muista, että eläinsuojassa tulee kaikkien sähköjen kulkea vikavirtakytkimen kautta.

Pystymme huomioimaan rakennusvaiheessa myös sen, minkä lämmitystavan koirataloosi valitset. Tavallisimmat vaihtoehdot ovat patteri tai ilmalämpöpumppu.

Piirustukset

Rakennuksen mukana tulevat rakennuslupaa varten tarvittavat kuvat rakennuksesta sekä sähkökuvat.

Lisätilauksena on saatavana myös asemakuva. Asemakuva on rakennuslupaan tarvittava "karttakuva", mistä nähdään tontilla olevin rakennusten sijainti ja etäisyydet toisiinsa nähden. Asemakuvasta näkyvät myös tontin rajat ja tiet. Asemakuvan tekemisessä voi varmasti auttaa myös rakennustöiden valvoja.

Kattoprofiilit ja materiaalit

Koiratalo voidaan rakentaa joko pulpetti- tai harjakatolla. Valittavana on musta pelti- tai huopakatto.

Lisätilauksena voidaan toimittaa mm. sadevesijärjestelmä, lumiesteet ym.

Kysyttyä:

Mistä tiedän, minkä kokoinen tila meidän koiralle pitäisi olla?

Eläintenpitoa säätelevässä lainsäädännössä on varsin helposti ilmaistu, miten koiran tarvitsema "huonetila" esimerkiksi koiratalossa määräytyy. Sinun vain tulee tietää koirasi paino.

Alla on taulukko, minkä perusteella pystyt tarvittaessa tekemään muutoksia koiratalon tilaukseen. Hirnu Oy:n VuhVuh-koiratalojen perusmallit on mitoitettu 30 kg painavan koiran mukaisesti. Samassa tilassa mahtuu taulukon mukaan asustamaan myös kaksi 20 kiloista koiraa.

Kun tilaat koirataloa, suosittelemme miettimään tarkkaan omaa tarvettasi. Sinä tunnet koirasi parhaiten. Muutokset mitoissa ovat mahdollisia. Suosittelemme myös harkitsemaan, josko minimiä aina kannattaa tuijottaa - sen nimittäin saa myös ylittää!

Koiran paino koirien lukumäärä koirahuoneen
neliöt
alle 5 kg/koira 1 koira 2,0 m2
2 koiraa per tila 2,0 m2
3 koiraa per tila 2,0 m2
4 koiraa per tila 2,5 m2
10 kg/koira 1 koira 2,0 m2
2 koiraa per tila 2,5 m52
3 koiraa per tila 3,5 m2
4 koiraa per tila 4,0 m2
20 kg/koira 1 koira 2,5 m2
2 3,5 m2
3 4,5 m2
4 5,5 m2
30 kg/koira 1 koira 3,5 m2
2 koiraa per tila 4,5 m2
3 koiraa per tila 6,0 m2
40 kg/koira 1 koira 4,5 m2
2 koiraa per tila 6,0 m2
3 koiraa per tila 7,5 m2
50 kg/koira 1 koira 5,5 m2
2 koiraa per tila 7,5 m2
3 koiraa per tila 10,5 m2

Lähde koirahuoneiden mitoille:

Pystyykö koirataloon laittamaan vesijohdon?

Kyllä pystyy.

Vesijohdon ja viemärin vetämiselle ei ole mitään estettä. Paikallinen alan firma pystyy asiassa varmasti auttamaan.

Mikäli ajatus vesijohdon vetämisestä on olemassa jo tilausvaiheessa, voidaan tarvittavista valmiuksista sopia erikseen esim. lattiankallistusten suhteen niin, että rakennukseen saa tehtyä viemäröinnin.

Koiratalon perustukset. Sama perustus käy myös hevostallin alle.

Millainen perustus koirataloon tulee?

Meiltä saa kuvat kahdenlaiselle perustukselle: Todella jämäkälle ja "viimeisen päälle" tehdylle perustukselle. Toinen vaihtoehto on kevyempi, pintaan asennettava perustus.

99% koirataloista asennetaan kevyemmälle perustukselle. Se on huomattavasti edullisempi rakentaa ja helppo tehdä myös itse. Ohjeen saa meiltä.

Pikaohje perustuksen tekemisen vaiheisiin:

  • Maansiirtourakoitsija tasoittaa rakennuspaikan.
  • Rakennuksen alle tulee 30-50cm paksu murskepatja. Vahvuus ja sopiva murskelaatu riippuu paljon rakennuspaikasta. Kannattaa kuunnella urakoitsijan mielipidettä esim. salaojituksen tarpeesta. Samalla kannattaa tehdä myös koiratarhojen pohjat. Koirien ulkotarhan pohjalle kannattaa laittaa verkko, joka estää kaivamisesta innostunutta koiraa karkuretkiltä.
  • Sorapatja tiivistetään. Sopivan laitteen saa vuokrattua alan liikkeistä. Työn osaa tehdä myös itse.
  • Sähköjen maakaapeli vedetään valmiiksi rakennuspaikalle.
  • Tiivistetylle sorapatjalle asennetaan laatoista, harkoista ja haltijavasasta muodostuva perustus.

... ja sitten odotellaan rakennuksen toimituspäivää.

Jäikö vielä avoimia kysymyksiä? Soita suoraan Markolle p. 040 735 9066.

Marko rakentaa näitä, joten hän osaa varmasti kertoa lisää koirataloista.

Hirnu Oy

Mainosta myös omaa sivuasi