Asiakaspalaute: "Kaikki kätevästi lähellä!"

Duo40-hevostalli

HINTA 39 000 EUR (sis. alv24%)
+ rahti- ja nostokustannukset 0 EUR

Hirnu Oy:n valmistallit voidaan rakentaa joko perinteisesti suoralla kattoprofiililla, pulpettikatolla taikka tällä hieman näyttävämmällä kattoprofiililla - omaan pihaan sopivaksi

Duo40-valmistallia kehtaa kehua! Siinä on samassa paketissa reilut karsinat (a' 12 m2) kahdelle hevoselle, riittävä hoitotila ja tilat varusteille sekä rehuille/vesipisteelle. Kaikki, mikä pieneltä kotitallilta voi olla vailla - ja kaikki on lähellä.

Tässä näppärässä kotitallissa on kaikki sopivasti lähellä ja paikoillaan. Hyvä ja toimiva hevostalli tekee kotitalleilusta koko perheen yhteisen ja mukavan harrastuksen. Kun peruspuitteet on kunnossa, voitte keskittyä tärkeimpään: Hevosen kanssa puuhasteluun.

POHJAKUVA: Duo40-hevostallin pohjakuva perusmallina toteutettuna vaihtoehtona. Ovien ja ikkunoiden paikkoihin on mahdollista tehdä muutoksia ilman lisäkustannuksia.

Kaksi pientä varustetilaa

Duo40-hevostalliin on sijoitettu kaksi lämpöeristettyä varustetilaa. Kummassakin on talli-ilmasta erillinen ilmanvaihto, joka on huippuimurin tukema sekin. Kummastakin tilasta löytyy myös avattava ikkuna.

Ajatuksena suunnitteluvaiheessa on ollut, että toinen tiloista olisi varustehuone ja toinen ns. rehuhuone vesipisteineen kaikkineen. Tilaa voi hyödyntää myös rakentamalla siihen wc:n tallin yhteyteen.

Vinkki: Eräs tällaisen tallin hankkinut talliyrittäjä on tehnyt tallista hoitopaikalla oleville hevosille erillisen "yksäri-tallin", missä kumpaankin vuorattavaan karsinapaikkaan sisältyy oma, erillinen ja lukittava varustetila. Miksipä sama ajatus ei toimisi myös kotitallissa, mikäli ajatuksena on vuokrata toinen karsinapaikka hoitolaiselle?

Varustetilat ovat erilliset. Niillä on myös erillinen ilmanvaihto. Näin varusteet saat myös kuivattua tallin yhteydesssä. Varustetiloja tässä tallissa on kaksi.

Tallin koko ja tilat

  • Kaksi a' 12 neliön karsinaa (3x4 metriä)
  • Hoitotila karsinoiden välissä (2,5 x 4 metriä)
  • Vesi/rehutila (1,25 x 1,25m) käy myös wc-tilaksi.
  • Varustetila (1,25 x 2,5m)

Kaikissa tiloissa on huippuimurin tukema poistoilma katon kautta. Varustetilojen ilmanvaihto on erillinen talli-ilmasta.

Tallin sisätilojen neliömäärä on 40 neliötä. Tallin ulkomitat räystäineen on 4,95 x 11,10m.

Tallin sisäkorkeus on 2,70m. Lisää korkeutta on mahdollista ostaa lisätilauksena aina 300cm saakka. Kuvien talli on toteutettu 3 metrin sisäkorkeudella.

Tallin sisäkatto on mahdollista korottaa holvaimaiseksi siten, että talliin tulee erityisen paljon sisäkorkeutta. Ominaisuus on saatavan niin tähän, kuin kaikkiin muihinkin valmistalleihin lisävarusteena.

Duo40-hevostallista saa myös sisustettua toimivan pihaton


Pihattona rakennus toimitetaan valmistallina, eli kokonaisena rakennuksena. Rakennuksessa on valmistallien tapaan huippuimuri sekä Hirnu Oy:n käyttämät laadukkaat tallikalusteet ja matot.

Pihattomalli A: Pihattohallin lisäksi on hoitotila, joka on rakennusvaiheessa huomioitu sairaus/eristyskarsinaksi mm. ovivalinnoilla.

Pihattomalli B: Pihattohallin lisäksi on hoitotila, varusteille/vesipisteelle tila sekä loimien kuivattamiselle oma huone.

Duo40-valmishevostalli heti asennuksen jälkeen. Matkalla on rakennus saanut tien pinnasta kuraa pintaan, mutta vesiletkulla on nurkat kohta hohtavan puhtaina.

Tallissa on reilusti ikkunapintaa niin karsinoissa, kuin varustetiloissa. Näin hevoselle mieleinen luonnonvalo pääsee mukavasti talliin sisälle. Ikkunat on kaikissa talleissa avattavat kippi-ikkunat.

Enemmän tilaa

Vuoden 2019 Duo40-hevostallissa (ent. Hirnu40) on edeltäjäänsä suurempi hoitotila. Tästä varsinkin kegittäjät tykkäävät kovasti. Varustetila on lisäksi jaettu kahtia, jolloin muodostuu erillinen kaappitila.

Ḱaappitilan voit hyödyntää esimerkiksi näin:

  • Mikäli haluat vetää talliisi vesijohdon, voit johtaa vedet tähän "vesihuoneeseen". Mikäli pakkanen talvella yllättää, eivät vesijohdot ole välittömässä vaarassa jäätyä.
  • Kippojen ja kuppien säilytystila. Siellä ne on järjestyksessä omalla hyllyllä.
  • Teet talliisi wc;n itsellesi. Mitä luksusta pienessä kotitallissa!
  • Käytät tilan loimien ym. säilytystilana. Kysy myös kätevää loimitelinettä, mikäli tämä vaihtoehto kiinnostaa.
  • Rehujen säilytys: Ne pysyvät suojassa kuivassa tilassa.

Kaappitilan voit sisustaa itse parhaaksi katsomallaan tavalla. Tilan pintamateriaalina on filmivaneri, joten pinnat on helppo pitää puhtaana. Myös tilan ilmanvaihdosta on huolehdittu asianmukaisesti.

Hirnu Oy:n rakentamien yallien ilmettä voi muuttaa valitsemalla värimaailmaan eri vaihtoehtoja. Puuosat voi sävyttää vastaamaan omaa makua.

Kun sulla on perustus valmiina, meiltä toimitetaan tallirakennus. Helppoa ja toimivaa, eikö totta!