Hirnu Oy:n blogi

Varaudu talven pakkasiin jo kesällä

Maanantai 8.7.2024 klo 10.38 - KMA


Viime talvi kuritti koko maata varsin napakalla pakkasjaksolla. Nyt helteiden keskellä on helppo unohtaa, mitä kylmyys kotieläimille tarkoittaa. Vaikka se hauskalta kuulostaakin, ei kotikanojen sijoittaminen pakkasjaksolla olohuoneeseen ole kovin kiva ratkaisu - ja hevosen kohdalla se on enemmän sellainen Peppi Pitkätossu-ratkaisu. 

Näin kesäaikaan on kuitenkin vastuuntuntoisen eläimenomistajan aika ryhtyä toimenpiteisiin, että ensi talvena eivät lemmikit kärsi kylmästä. Olen aikaisemminkin maininnut sen, että jostain syystä asian esille nostamiseen hyvin nopeasti vastataan näkemyksellä, joka viittaa eläinten kyllä "pärjäävän" kylmissä tiloissa. Lähtökohtana heillä on, että pari kertaa päivässä vain lämpöistä vettä, niin kaikki on hyvin. Kehoitan kuitenkin miettimään ihmisen vastuuta kotieläimestä: Onko sillä eläimellä mitään muuta vaihtoehtoa, kuin pärjätä siellä kylmässä ja viimaisessa kotimökissä?

Uskallan tällä kotieläinkokemuksella väittää, että myös kana nauttii siitä, etteivät varpaat palellu orrella. Hevoset tulevat ihan mielellään 2-5 asteiseen talliin ulkoilemasta -30 asteen pakkaasesta. Mikään loimi ei korvaa kunnollista suojaa pakkasella - ei, vaikka siinä olisi minkälaisia grammoja vanuja.  Myös pihatossa moni vastuuntuntoinen hevosenomaista on päätynyt laittamaan rakennuksen kattoon säteilijät, jotka lämmittävät hevosen selkää kovien pakkasten aikana. Se on aivan oikea ratkaisu. 

Joten - muistakaa, että pakkasiin on hyvä varautua, vaikka se tällä hetkellä ei niin akuuttia ole. Kaikesta huolimatta kesä on parasta aikaa rakentaa. 

Mukavia hetkiä rakentamisen parissa!

Avainsanat: hevostalli, kotikanala, talvikanala, hevostallin lämmitys


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini