Hopoti 3 -pihattotalli

- Karsina- ja pihattotallit saman katon alla.

Suhde hevosen kanssa lähtee yhteisestä ajasta.

.Hopoti 3 -tallin suunnittelussa on huomioitu laajamittaisempi hevosharrastus. Näinpä tämä malli sopii vaikka pienimuotoiseen kasvattamiseen. Toisaalta talli on täydellinen aloitus sinulle, joka haluat myydä hevosten hoitopalveluita oman harrastuksesi ohessa.

Hopoti 3-pihattotallissa on huomioitu tilojen tehokas käyttö ja nykyaikaiset, turvalliset tilat harrastaa.

Hopoti -pihattomallisto on Hirnu Oy:n vuoden 2021 tulokas.

Havaintokuva Hopoti nro 3 talli-pihatosta.

Hopoti 3 -pihattotalli voidaan toteuttaa myös peilikuvana. Kuvan saa napsauttamalla isommaksi.

Karsinatallin osuus on lämmintä tallitilaa

Hopoti 3 -kokonaisuudessa karsinatallin (oikea puoli) osuus muodostuu valmishevostallista, joka toimitetaan kahdessa osassa rakennuspaikalle. Toimitusvalmius on sama, kuin muissakin valmishevostallien malleissa.

Tallin osuus on kalustettu ja ilmanvaihto on huippuimurilla tuettu. Tallissa on pyritty toteuttamaan ne toiveet, mitä nykyaikaiseen hevosenpitoon kuuluu. Tähän toivelistaan kuuluu mm. hieman isommat karsinat, kuin "on aivan pakko olla".

Talli on valmishevostalli, joten siinä on lattia mukana - tallin perustukseksi riittää pilariperustus. Talliin on mahdollista asentaa vesi- ja viemäriliittymät. Näin ollen esim. WC:n asentaminen onnistuu.

Mikäli talliin halutaan pesupaikka, voi sen perustaa pihattotallin puolelle.

Tallin osuus on tarkoitettu nimenomaan lämpimäksi tallitilaksi, jonka lämpötila säädetään talviaikaan 5-8 asteiseksi yleisten suosituksen mukaisesti. Ilmanvaihtoa tukee huippuimuri.

Hirnu Oy:n valmishevostallien toimitussisältöön, -valmiuteen ja yksityiskohtiin voit tutustua TÄÄLLÄ.

Pihaton väliseinä toimii tuuliseinänä ja samalla "erotuomarina", kun pihaton ovi on lukittuna.

Pihaton osuus toimitetaan elementteinä.

Pihattotallin osuus on kylmää tallitilaa

Hopoti 3- pihattohallin osuuden pystytys voidaan hoitaa Hirnu Oy:n toimesta tai sen voi tilaaja hoitaa itse. Pihattotallia on pohjakuvan vasen puoli.

Suosittelemme pihaton asennusta reunavahvistetulle betonilaatalle ja sokkelin korkeudeksi vähintään 70cm. Näin esim. talven aikana voi kerryttää pihattopatjaa. Tallin lattia pystytään puhdistamaan asianmukaisesti, pitämään hygieenisenä ja mahdollinen sadevesi tms. ei pääse kastelemaan pahnoja.

Pihattokäytävän kalustus mahdollistaa hevosten ruokkimisen ja kytkemisen ruokinnan ajaksi. Pihattokäytävän kalustus kolmen hevosen ruokkimiseksi sisältyy hintaan.

Mikäli tallin yhteyteen halutaan sijoittaa pesupaikka, se voidaan sijoittaa pihattokäytävälle. Asianmukainen viemäröinti ja tarvittavat liittymät ovat tilaajan vastuulla. Suosittelemme pesupaikoille aina lattialämmitystä.

Pihattoon voidaan sijoittaa kattoon esim. säteilijät, jotka lämmittävät hevosten selkää.

Pihatto voidaan toteuttaa monessa eri koossa. Kuvan pihatto on L-kokoinen ja sopii 4-5:lle hevoselle.

HUOM! Hevoslauman hoitajan on kuitenkin käytettävä omaa asiantuntemustaan ja tehtävä lopullinen harkinta sopivan lauman asuttaminen tiloihin. Tähän vaikuttaa olennaisesti mm. hevosten käytös toisiaan kohtaan.

Hevonen omassa pihassa on perheenjäsen.

Hinta 115 000 EUR

+ rahti- ja nostokustannus 4000 EUR

Hinta sisältää:

  • Valmistallin Hirnu Oy:n valmistallien yleisten toimitussisältöjen mukaisesti. Lisämaksusta voidaan lisätä ovia ja ikkunoita ym.
  • Kaikki asennukset rakennuspaikalla (mm. katon rakentaminen, elementtien pystytys ja pihattokalusteiden asennukset) tilaajan tekemille perustuksille.

Mikäli haluat hoitaa pihaton pystytyksen itse, sen osuus voidaan hyvittää hinnasta. Tällöin toimitus sisältää elementtipaketin + tallikalusteet. Huomaathan, että tarvitset ammattilaista tai ainakin erityisen vankkaa rakennuskokemusta näin kookkaan ja vaativan kohteen rakentamiseksi.