Hopoti 3 -pihattotalli

- Karsina- ja pihattotallit saman katon alla.

Suhde hevosen kanssa lähtee yhteisestä ajasta.

.Hopoti 3 -tallin suunnittelussa on huomioitu laajamittaisempi hevosharrastus. Näinpä tämä malli sopii vaikka pienimuotoiseen kasvattamiseen. Toisaalta talli on täydellinen aloitus sinulle, joka haluat myydä hevosten hoitopalveluita oman harrastuksesi ohessa.

Hopoti 3-pihattotallissa on huomioitu tilojen tehokas käyttö ja nykyaikaiset, turvalliset tilat harrastaa.

Hopoti -pihattomallisto on Hirnu Oy:n vuoden 2021 tulokas.

Havaintokuva Hopoti nro 3 talli-pihatosta.

Hopoti 3 -pihattotalli voidaan toteuttaa myös peilikuvana. Kuvan saa napsauttamalla isommaksi.

Karsinatallin osuus on lämmintä tallitilaa

Hopoti 3 -kokonaisuudessa karsinatallin (oikea puoli) osuus muodostuu valmishevostallista, joka toimitetaan kahdessa osassa rakennuspaikalle. Toimitusvalmius on sama, kuin muissakin valmishevostallien malleissa.

Tallin osuus on kalustettu ja ilmanvaihto on huippuimurilla tuettu. Tallissa on pyritty toteuttamaan ne toiveet, mitä nykyaikaiseen hevosenpitoon kuuluu. Tähän toivelistaan kuuluu mm. hieman isommat karsinat, kuin "on aivan pakko olla".

Talli on valmishevostalli, joten siinä on lattia mukana - tallin perustukseksi riittää pilariperustus. Talliin on mahdollista asentaa vesi- ja viemäriliittymät. Näin ollen esim. WC:n asentaminen onnistuu.

Mikäli talliin halutaan pesupaikka, voi sen perustaa pihattotallin puolelle.

Tallin osuus on tarkoitettu nimenomaan lämpimäksi tallitilaksi, jonka lämpötila säädetään talviaikaan 5-8 asteiseksi yleisten suosituksen mukaisesti. Ilmanvaihtoa tukee huippuimuri.

Hirnu Oy:n valmishevostallien toimitussisältöön, -valmiuteen ja yksityiskohtiin voit tutustua TÄÄLLÄ.

Pihaton väliseinä toimii tuuliseinänä ja samalla "erotuomarina", kun pihaton ovi on lukittuna.

Pihaton osuus toimitetaan elementteinä.

Pihattotallin osuus on kylmää tallitilaa

Pihattotalli on ns. kylmä pihattotila. Seinissä ei ole varsinaista lämpöeristettä. Pihaton on mahdollista asentaa sätelijät tms. jotka pitävät hevosen selkäpuolelta mukavan lämpöisenä, mutta varsinainen talli-ilma on sama, kuin ulkona.

Suosittelemme pihaton asennusta reunavahvistetulle betonilaatalle ja sokkelin korkeudeksi vähintään 70cm, mieluummin metri. Näin esim. talven aikana voi huoletta kerryttää pihattopatjaa. Tallin lattia pystytään puhdistamaan asianmukaisesti (koneellisesti), pitämään hygieenisenä ja mahdollinen sadevesi tms. ei pääse kastelemaan pahnoja.

Pihatto voidaan toteuttaa monessa eri koossa. Kuvan pihatto on L-kokoinen ja sopii 4-5:lle hevoselle.

HUOM! Hevoslauman hoitajan on kuitenkin käytettävä omaa asiantuntemustaan ja tehtävä lopullinen harkinta sopivan lauman asuttaminen tiloihin. Tähän vaikuttaa olennaisesti mm. hevosten käytös toisiaan kohtaan.

Hevonen omassa pihassa on perheenjäsen.

Hinta (2023) on 114 500 EUR

Rahti- ja nostokustannukset 0 EUR.
Hinnoissa on mukana alv24%.

Hinta sisältää:

  • Valmistallin Hirnu Oy:n valmistallien yleisten toimitussisältöjen mukaisesti. Lisämaksusta voidaan lisätä ovia ja ikkunoita ym.
  • Kaikki asennukset rakennuspaikalla (mm. katon rakentaminen, elementtien pystytys ja pihattokalusteiden asennukset) tilaajan tekemille perustuksille.

Rakennuskokonaisuus myydään vain Hirnu Oy:n pystyttämänä. Näin pystymme antamaan rakentamiselle asianmukaiset takuut, kuten kuuluukin.

Tallin lisäksi tarvitset esimerkiksi:

  • Maanrakentajan palveluita rakennuspaikan pohjan muokkaamiseksi sopivaksi rakentamiselle.
  • Perustusten tekoon joko firman taikka reippaita talkoolaisia (perustamisohje tulee Hirnu Oy:lta).
  • Sähköasentajan palveluita (sähkökuvat tulee Hirnu Oy:lta)
  • Vesi- ja viemäriasioissa urakoita tekevän firman palveluita, mikäli talliin on tarkoitus johtaa vedet.
  • Rakennusprojektillesi valvojan, joka auttaa myös rakennuslupien hakemisessa.
  • Mikäli tallialue on uusi, niin tarvitset myös sopivan lantalan ja katos/varastotilaa mm. kuivikkeille. Tämä kannattaa miettiä valmiiksi ajoissa, viimeistään rakennuslupaa hakiessa, koska asiaa varmasti kysytään.
  • ...huoli pois - jää tässä itsellekin reippaasti hommaa mm. maalaamisen parissa - ellei rakennusta tilaa valmiiksi maalattuna. Sekin on mahdollista.