Enkku-ovi

- hevoselle, joka tykkää katsella tallipihalle

Enkkuovi ulkopuolelta.

Enkkuovi on tyypillinen ovivaihtoehto Euroopassa, missä lämpötilat ovat leudompia, kuin meillä. Myös Suomessa tämä ovivaihtoehto on saanut jalansijaa, vaikkakin se on varsin kylmä ankarimpaan talviaikaan.

Enkku-ovi on suosittu lisävaruste Hirnun valmistalleissa ns. kakkosovena. Kesäaikaan hevonen pääsee tarkkailemaan tallipihaa tallistaan ja mahdollisesti tallia voi käyttää myös pihattomaisena rakennuksena.

Lukitus

Oven ulkopuolella on kahva, joka lukitsee oven sekä alhaalta että ylhäältä.

Sisäpuolelta oven saa auki avaamalla yläluukun ja kurottelemalla kahvan auki. Hevonen ei kahvaa saa itse auki, sillä siinä on "peukaloa vaativa" lukitusmekanismi, joka estää kahvan painamisen.

Yläovi on avattavissa ainoastaan sisäpuolelta. Hevonen ei itse saa yläovea auki.

Enkkuovi sisäpuolelta.

Oven karmit ja täytemateriaali

Enkkuovi asennetaan rakennuksen seinän ulkopintaan. Asennus tapahtuu tukevilla täkkipulteilla. Oven karmissa on laipat, joten asennus on yksinkertaista.

Oven alaosassa on kumilaaha. Ovessa itsessään ei ole tiivisteitä taikka eristeitä, joten talviaikaan se on kylmä. Suosittelemme laittamaan talviaikaan karsinan puolelle pihattoliuskoista oven.

Ovi on tilattavissa joko täytemateriaaleilla tai ilman. Täytemateriaali on mahdollista myöhemmässä vaiheessakin vaihtaa esim. talliremontin yhteydessä.

Hinnast0 2022

Enkkuovi hevoselle:

  • käyntiaukon koko 120x220 cm
  • karmin ulkomitat 130x230 cm
  • alaosan korkeus 120cm, yläosa 100cm
  • HINTA 1450 EUR (sis.alv24%) + rahti (ks.alla)

Enkkuovi ponille

  • käyntiaukon koko 100 x 200cm
  • karmin ulkomitat 110 x 210cm
  • alaosan korkeus 100cm, yläosan korkeus 100cm
  • HINTA 1380 EUR (sis. alv24%) + rahti (ks. alla)

Ovia voidaan toteuttaa myös ns. omilla mitoilla esim. pienten ponien tarpeisiin. Asiassa eteenpäin auttaa asiakaspalvelu.

Rahtikustannus

Rahti- ja pakkauskustannus on 300 EUR/lähetys. Yhdessä lähetyksessä voi olla 1-4 enkkuovea.

Tilaamisen yhteydessä laskutetaan hinnasta 10%. Kun ovet ovat valmiina toimitettavaksi, laskutetaan loput kauppasummasta.

Toimitusaika on 6-8 viikkoa tilausjonosta riippuen. Kannattaa huomioida koulujen loma-ajat ja heinäkuu, joka yleisesti aiheuttaa loma-ajan viivettä tuotantoon.