Hopoti 2 -pihattotalli

Hinta 69 900 EUR (sis.alv24%)
+ rahti- ja nostokustannukset 0 EUR

Hinta sisältää myös pihattoelementtien asennuksen sekä katon rakentamisen paikanpäällä. Asennus tapahtuu tilaajan rakentamalle perustukselle.

Duo36-valmishevostalli + siihen yhdistetty näppärä kotipihatto muutamalle hevoselle. Lisämausteena tarpeelliset säilytystilat saman katon alla.

Harrastajan kotipihatto kaikilla mausteilla

Tämän pihattotallin lähtökohtana on Duo36-valmishevostalli ja sen yhteyteen on rakennettu lato. Duo36-valmishevostalli on valmis tallirakennus, jonka yhteyteen kylmäpihatto ja kylmät varastotilat asettuvat kuvan mukaisesti.
Duo valmishevostallien varustelusta voit lukea lisää täältä.

Pihaton osuus rakennetaan paikanpäällä elementeistä tilaajan tekemälle perustukselle. Samoin vesikatto rakennetaan kohteessa loppuun.

Rakennuksen pohjakuva - napsauttamalla kuvaa, saat sen suuremmaksi

Kuvan saat napsauttamalla isommaksi.

Rakennukseen kuuluu kätevä katos, missä säilyttää vaikka heinää, kärryjä tai pienehköä lantakärryä. Voi sen toki jättää myös hevosille lisätilaksi.

Pihaton perustus ja tuulikaapit

Pihatto suositellaan perustettavaksi betonilaatalle, jolloin lanta ja virtsa eivät imeydy maaperään. Maaperän kosteus tai sulamisvedet pysyvät rakennuksesta poissa. Näin pihaton lattia ja pahnat säilyy kuivana, mikä on tärkeää hevosen hyvinvoinnin kannalta.

Tuulikaapit pihattohallin molemmissa päissä antavat hevosille mahdollisuuden liikkua ja tarvittaessa väistyä laumadynamiikan mukaisesti. Tuulikaappeihin johtavat ovet on mahdollista sulkea liukuoven avulla.

Tallikokonaisuuteen sisältyy myös ulkovarasto, missä säilyy vaikkapa rehut taikka heinät.

Pihaton puhtaanapito ja lantahuolto

Tavallisesti kotipihaton pehkut pidetään käsivoimin siistinä päivittäisellä puhdistuksella, kuten karsinatalleissa. Mikäli talostä kuitenkin löytyy jokin sopiva kone asiaa keventämään, kannattaa se toki hyödyntää. Tällöin pihaton osuuteen rakennetaan varaus noin 120-150cm korkealle puskuseinälle, mitä vasten kestää koneella puskea.

Tallikokonaisuuteen kuuluu myös pieni katos, mitä voi hyödyntää pyöröpaalin suojana tai vaikka lantalana. Mikäli aiot hyödyntää sitä lantalana (esim. lantakärryn suojana), kannattaa asiasta mainita etukäteen. Tällöin myös betonilaatta kannattaa ulottaa katoksen osalle.