Asiakkaiden toteuttamia projekteja:

Minikoti

- pieni näppärä koti valmiina rakennuksena kotipihaan toimitettuna.

Matkalla uuteen kotiin.

Minikodissa asuminen on tullut yhdenlaiseksi vastapainoksi tavaran paljoudelle ja elämäntavalle, joka vaatii arjen järjestyksen ylläpitoon ylimääräistä energiaa. Minikodissa lähtökohtana on arjen yksinkertaisuus ja keskittyminen välttämättömään - koska tilaa ei yksinkertaisesti ole turhan tavaran säilömiseen.

Tällä sivulla esittelemme Minikodin, jonka lähtökohtana on toiminut mallistomme Pikkumökki.

Millainen mökin pitäisi olla ja mitä se saa maksaa?

Asiat lähtevät liikkeelle siitä, että ajatus mökin käyttötarkoituksesta on selkeä. Tässä tapauksessa tilaajalla oli selvä visio siitä, mihin käyttöön mökki tulee ja millaisia asioita sinne täytyy mahtua.

Lähtökohtana oli mm.

  • Ympärivuotinen asuminen, joka asettaa vaatimuksia mm. eristevahvuuksille ja ikkunoiden U-arvolle.
  • Toiveet mökin ulkonäön suhteen, jotta maisema pystytään maksimaalisesti hyödyntämään.
  • Toiveet mökin pintamateriaalien suhteen.
  • Toiveet mm. ikkunanpuitteista ja väreistä.
  • Tietty selkeä budjetti.

Mitä selkeämpi on ajatus mökin käyttötarkoituksesta sekä siihen käytettävissä olevasta rahamäärästä, sitä helpommin me Hirnu Oy:ssa pystymme tarjoamaan sopivaa mökkiä.

Rakennusprojekti Limingan tehtaalla.

Toiveiden mukainen mökki

Tämän minikodin suhteen toiveena oli mm. puukarmilla olevat ikkunat, joiden väri on musta/tummanruskea. Ikkunoiden suunta ja sijainti oli olennainen osa suunnittelua. Näin ikkunoista näkyy ns. vapaaseen suuntaan - kukapa naapurin seinää haluaisi tuijottaa?

Tämä mökki tulee ympärivuotiseksi kodiksi, joten olennainen osa suunnittelua oli lämpöeristyksen vahvistaminen. Näin mökistä tulee energiataloudellisempi koti. Nämä asiat kannattaa pohtia ja selvitellä heti projektin aluksi. Maksaa se eristyksen lisääminen tietenkin lisää, mutta se on olennaisesti edullisempaa, kuin ryhtyä asiaa jälkikäteen paikkaamaan. Tämä on yksi asia, minkä takia mökin todellinen käyttötarkoitus kannattaa miettiä heti aluksi valmiiksi ja kertoa meille.

Lämmitysmuodoksi tähän mökkiin valittiin ilmalämpöpumppu, jonka tilaaja hankki alan yritykseltä. Hirnu Oy ei myy lämmitysjärjestelmiä, mutta voi tietenkin rakentaa sellaisen valmiuden, että valittu järjestelmä on mahdollista toteuttaa.

Mökin sisäseinäpinnat tulivat kipsilevystä. Näin mökin seinät voi vaikka maalata tai tapetoida oman maun mukaiseksi.

Rakennusprojekti Hirnu Oy:n toimitiloissa

Rakentaminen meillä tapahtuu aina lämpimissä halliolosuhteissa, joten rakennusajan kosteudenhallinta on takuulla kunnossa.

Jokainen rakennus rakennetaan meillä yksittäisinä rakennuksina, ei liukuhihnalla. Näin yksilölliset toiveet voidaan huomioida paremmin myös rakennusaikana. Rakentamisesta on vastuussa on vastuussa yksi kirvesmies, joka takuulla tietää miten mikäkin nurkka on tehty. Kuten jokainen tietää, toisen työn jatkaminen on joskus pulmallista - siksi meillä tällaista toisen työn jatkamisia vältetään.

POHJAKUVA: Yksilöllisiä toiveita on mahdollista esittää. Osin ne voidaan toteuttaa perushinnan sisällä, osin ne ovat lisämaksullisia.

Mökkin tutustuminen?

Kyllä - meillä voit käydä jo rakennusaikana tutustumassa omaan rakennukseesi. Yleensä sitä suosittelemme, koska rakennusaikana voi ilmetä uusia ajatuksia ja näistä seuraavia muutostarpeita.

Tämä mökki lähti sen verran kauas etelään, että tutustuminen paikan päällä ei ollut realistista. Sen sijaan yhteyttä rakennusprojektin tiimoilta pidettiin puhelimitse ja valokuvien avulla.

Lähetämme ihan mielellämme valokuvia rakennuksen edistymisestä tai vinkkaamme, kun rakennuksesta on kuvia esim. Instagramin sivullamme.

Mökkiiin tuli puuvalmis lattialaudoitus, jonka tilaaja pintakäsittelyn ammattilaisena aikoi käsitellä tyylikkääksi ja kestäväksi.

Varaa aikaa puoli vuotta

Mökin toimitusaika on noin 4-6 kk riippuen tilausjonosta - eikä sitä kunnon mökkiä viikossa taikka kahdessa rakenneta. Asiat ottavat aikansa.

On syyytä huomioida, että rakennusviranomaiset haluavat näille rakennuksille asianmukaiset rakennusluvat. Lupaprosessi vie helposti parikin kuukautta. Lupaprosessia varten tähän palkataan valvoja, joka hoitaa rakennusluvan hakemisen ja tarvittavat liitteet rakennuslupaa varten.

Rakentamista ei kannata aloittaa, ennen kuin rakennuslupa on selkiytynyt ja mahdolliset erityiset huomioitavat asiat ovat selvillä. Näin ollen projektiin kannattaa ryhtyä noin puoli vuotta ennen toivottua toimituksen ajankohtaa, niin asioilla ei tule kiire.

Tässä tapauksessa tilaaja oli varsin tietoinen asioiden hoitamiseen kuluvasta ajasta, joten hän oli ajoissa alkutalvesta liikkeellä. Näin ollen projekti sujui jouhevasti ja ajallaan.

Mökki on valmiina lähtöön ja siirretty odottamaan rekkaa.

Kuvia matkalta uuteen kotiin

Varhain aamulla aikaisin, on mökki nostettu rekan kyytiin. Tämä mökki tarvitsi kaveriksi yhden saattoauton eli nämä ovat erikoiskuljetuksia leveytensä takia.

Kokonaisena rakennuksena rakennuspaikalle. Tässä kohtaa täytyy antaa tilaajalle aivan erityinen maininta perustuksista, jotka oli tehty täsmälleen" just eikä melkein"!

Mitä tällainen projekti maksaa?

Eri mökkimallit ja niiden perushinnat sekä toimitussisällöt löydät TÄÄLTÄ. Huomaathan, että tässä esitellyssä monikotiprojektissa on lisäksi monia muutoksia.