Tilava ja perinteinen

Pihasauna + pukuhuone

"Oliko tänne tilattu uusi pihasauna?"

Tämä rakennusprojekti onnistuu varmasti, vaikka vasara ei omassa kädessä ihmeitä saisi aikaan!

Hirnu Oy:n pihasauna on helppo ja turvallinen saunaprojekti, missä budjetti taikka aikataulut eivät veny eikä pauku. Projekti valmistuu ajallaan ja rakennusaika omassa pihassa on vain muutaman tunnin mittainen.

Tämä saunaprojekti onnistuu myös kokemattomalta rakentajalta!

"Nyt saunomaan!"

Pohjakuva

Tähän saunaan mahtuu mukavasti lötköttämään pitkin pituuttaan lauteille ja nauttimaan pihasaunan löylyistä. Saunan suunnittelussa on huomioitu myös se, että siinä on riittävästi tilaa peseytymiselle.

Saman katon alta löytyy:

 • Saunahuone
 • Pukuhuone
 • Pieni terassi

Tarvittaessa voidaan sauna rakentaa myös "omien mittojen" mukaisesti.

Kaikki tarpeellinen saman katon alla. Tämä malli sopii hyvin piha- taikka mökkisaunaksi.

Sisusta mieleiseksi!

Peruspakettiin ei toki tarvitse tyytyä. Saunat rakennetaan meillä halliolosuhteissa yksittäiskappaleina kirvesmiestyönä, joten erilaisten toiveiden toteuttaminen on yleensä mahdollista.

Saunassa on vakiona avattavat ikkunat, joten saunan tuulettaminen käy näppärästi. Tilat ovat riittävän isot, joten tarvittavat suojaetäisyydet toteutuvat vaivatta. Toisaalta esim. lasten kanssa ahdas sauna on vähän hankala.

Mikäli esim. lauteiden suhteen on erityisiä toiveita, voidaan niitä tiettyyn rajaan asti pyrkiä toteuttamaan.

N. tuppeen sahatut lauteet on hauskat ja eläväiset. Hieman eri tyyliä, kuin mihin on totuttu. Levemmällä lauteella on miellyttävä makoilla ja nauttia löylyistä.

Saunassa saisi olla ihan reilusti ilmatilaa. Silloin löylyt on mukavan napakat ja kosteat. Kun laittaa kunnon pihasaunan, niin kannattaa sijoittaa myös hyvään kiukaaseen.

Valmispihasaunassa on pieni pukuhuone, mihin voit jättää vaatteet odottelemaan. Yleensä pukuhuoneeseen tehdään valmiiksi myös kiinteä penkki. Saunan ja pukuhuoneen välissä on nykyaikainen lasiovi. Saunan kaikki ikkunat on avattavia, joten pukuhuoneessa pystyy myös "ottamaan happea" löylyjen välissä - ellei terassille halua mennä vilvoittelemaan.

Tärkeitä tietoja

Alla on vastaukset tavallisimpiin askarruttaviin kysymyksiin. Mikäli jokin asia vielä mietityttää, niin soittele Markolle tai laita viestiä. Vastaamme mielellämme.

Saunarakennuksen hinta: 18 000 EUR

Hinta sisältää:

 • Saunarakennuksen kokonaisena valmisrakennuksena, lauteet ja jakkaran.
 • Alv24%.
 • Rahti- ja nostokustannukset rakennuspaikalle. Saareen rakentajan kohdalle rahti tulee lähimpään satamaan saakka.

Lisäksi tarvitset mm:

 • Varmista kunnasta rakennuslupa-asiat ja toimi sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti. Mahdollisesti tarvitset siis rakennusluvan ja projektille valvojan. Tarvittavat piirustukset rakennuksesta saat meltä.
 • Rakennukselle perustuksen. Yksinkertainen pintaan asennettava pilariperustus on riittävä ja sille saa meiltä ohjeet.
 • Ns. harmaaveden saa yleensä antaa valua maastoon - mutta asia kannattaa tarkistaa omasta kunnasta. Paljon on rakennuspaikasta kiinni.
 • Jos haluat rakennukseen sähköt, niin sähköasentajan palveluita tulet tarvitsemaan.
 • Maalia ja saunan sisäpintojen käsittelyyn sopivia aineita - ellet tilaa pintoja valmiiksi käsiteltynä.
 • Kiukaan, kehythormin ja mahdollisesti vesisäiliön. Lisäksi tarvittavat suojat kiukaan ympärille ja alle. Näihin löytyy hyvin fiksuja vaihtoehtoja. Tarvittaessa asennustyö voidaan tehdä meiltä tuntilaskutuksella.

Toimitusaika: 3-4 kk, riippuu toimitusjonosta