Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Usein kysyttyä kanaloista

Tällä sivulla vastaamme tavallisimpiin, kanaloita koskeviin kysymyksiin. Mikäli vielä herää lisäkysymyksiä, olkaa yhteydessä asiakaspalveluumme.
Vastaukset löytyvät varmasti!


Miten pitkä on toimitusaika?

Keskimäärin 6-8 viikkoa. Toimitusaika riippuu paljon sen hetken tilausjonosta. 

Mikäli alueellasi tarvitaan rakennukselle rakennuslupa, kannattaa huomioida kesäajan ruuhkat. Yleensä kevät ja kesä ovat rakennusvalvonnassa kiireistä aikaa - ja samalla myös loma-aikaa heilläkin. Siten luvan saaminen saattaa kestää pidempään, kuin tavallisesti. 

Mikäli luvat tarvitaan, kannattaa olla ainakin 2-3 kk ennen aiottua rakennusajankohtaa liikenteessä. Näin asiat ehtivät järjestyä. 

Miten pitkään sitä uutta kanalaa pitää odottaa?

Millaiset perustukset tarvitaan?

Kanala asennetaan pilariharkkojen päälle. Perustuksen tekeminen on yksinkertaista ja onnistuu varmasti jokaiselta. Mukana tulee havainnolliset ohjeet perustuksen rakentamiseksi ja lisäksi asiakkaillemme annamme puhelintukea aina tarvittaessa. Meiltä on myös mahdollista tilata asennuspalvelu, jolloin kaikki hoituu meidän toimestamme. 

Hintaa esim. KotKot6-kotikanalan perustukselle tulee arviolta 150 euroa + mahdolliset maatyöt.Maatöiden hintaan vaikuttaa paikka, mihin kanala aiotaan sijoittaa. Samalla suosittelemme pohjaamaan tulevan kanatarhankin. 

Lisäksi kannattaa huomioida sähkökaapelin vetäminen kanalaan. Maakaapeli kannattaa vetää ennen, kuin rakennus on toimitettu paikanpäälle. 

Voinko tilata 6 kk:n päähän?

Voit - ja monesti kannattaakin olla ajoissa liikenteessä. 

Tilauksen yhteydessä laskutetaan 10% käsiraha. Kanalan rakentamisen alettua - noin kuukautta ennen sovittua toimitusajankohtaa, laskutetaan loput kauppasummasta kahdessa eri erässä. Viimeinen erä laskutetaan noin viikkoa ennen kanalan toimitusta. 

Tarvitaanko rakennuslupa?

Asiassa kannattaa olla yhteydessä paikalliseen rakennusvalvontaan. Luvan tarpeellisuus riippuu paljon valitun kanalan koosta ja paikkakunnasta. Kovin syvälle maaseudulla ei lupaa välittämättä tarvita - ilmoitus riittää. Toisaalta taas taajamassa lupa mitä todennäköisimmin tarvitaan. Lisäksi kannattaa lähestyä naapureita rakennushankkeessa. 

Asiassa osaa neuvoa paikallinen rakennusvalvonta. Sinne kannattaa soittaa ja kysyä asiaa.

Rakennuksen mukana seuraa ns. arkkitehtikuvat, jotka useinmiten riittävät liitteeksi rakennuslupaan. 

Voiko näihin tehdä muutoksia?

Kyllä voi. 

Ovien ja ikkunoiden paikat voi itse määritellä hyvin pitkälle. Näistä muutoksista emme peri lisähintaa, mikäli ikkunoiden ja ovien määrä säilyy peruspaketin sisällä. 

Lisäneliöiden määrä määrää hinnan. Esimerkiksi kanalan lisäneliöt maksavat veroineen noin 800 euroa/lisäneliö. 

Materiaalimuutokset ovat mahdollisia. Tavallisin muutos lienee se, että sisäpuolen panelointi vaihdetaan filmivaneriksi. Lisähinta määräytyy muutostöiden materiaali + työaikakustannuksien mukaan. Siten hinta pitää näille laskea tapauskohtaisesti.


KotKot6-on suosituin Kotikanalamallimme.

Saako rakennuksen "puolivalmiina", jotta itse rakentaisin sitten loppuun?

Kanalan saa rakennettua esimerkiksi samankokoisesta pihavarastosta. Näitä myydään elementtipaketteina ja mukana on myös lattialementit. Mikäli omaa rakennusintoa riittää, niin sellaisesta kannattaa lähteäa projektia suunnittelemaan eteenpäin.

Mikäli suunnittelet kanalaa piharakennuksesta, kannattaa tilauksen yhteydessä sopia: 
  • Tuulensuojakankaan asennuksesta elementteihin jo valmiiksi. 
  • Ovet ja ikkunat tarkoituksenmukaiseen suuntaan.
  • Lattiaelementit kanalatarkoitukseen (lämpömät elementit, pintana filmivaneri laudan sijaan)
  • Lämpöeristetty ovi ja ikkunat. 
Jonkin verran lisähintaa peruspakettiin tulee, mutta ei mahdottomia. Näillä lähtökohdilla pääsette kuitenkin nopeasti ja vaivattomasti rakentamaan omaa kanalaa. Elementtipaketti on myös olennaisesti edullisempi kuljettaa. 

Valmiiksi rakennettua kanalaa meiltä ei saa "puolivalmiina", koska meidän tulee pystyä antamaan tällaiselle rakennukselle vuoden takuu. Mikäli emme ole rakennusta itse rakentaneet, emme takuuta pysty myöskään myöntämään. 

KotKot-City sopii hyvin kaupunkimaisiin olosuhteisiin.

Myyttekö osamaksulla?

Emme myy osamaksusopimuksella rakennuksia. Rakennukset laskutetaan rakennusvaiheen etenemisen mukaan, rakennuksesta riippuen 1-5:ssä erässä. Maksusuunnitelma on eritelty kauppakirjassa tarkemmin. 

Rahoitusta projektiin kannattaa kysellä omasta kotipankista. Monet rahoitusyhtiöt myös antavat vakuudetontakin lainaa tällaisia projekteja varten. 

Vakuudetonta lainaa voi laskestella vaikkapa näissä linkeissä (kopioi selaimeesi): 

https://www.s-pankki.fi/s-laina?gclid=CPiKh5-I0MMCFcECcwodTIkAbw&gclid=CPiKh5-I0MMCFcECcwodTIkAbw

http://www.nordea.fi/henkilöasiakkaat/lainat/kulutusluotto/joustoluotto+-+vakuudeton+kertaluotto/1105782.html

https://www.santanderlaina.fi/Pages/default.aspx

http://www.svea-laina.fi/lainasanasto_vakuudeton_laina.html

Hirnu Oy

Mainosta myös omaa sivuasi