Usein kysyttyä kanaloista

Voit tutustua tavallisimpiin kysymyksiin täällä tai soittaa suoraan Markolle p. 040 735 9066.

Miten pitkä on toimitusaika?

Toimitusaika on keskimäärin 6-8 viikkoa. Mikäli pystyt itse noutamaan rakennuksen, voimme luvata sen 6 viikon toimitusajalla. Usein kanaloita voi olla myös varastossa. Kannattaa soittaa ja kysyä sen hetken tilannetta.

Tarvitaanko rakennuslupa?

Me emme pysty rakennuslupa-asiaa päättämään, vaan sinun tulee kysyä asiaa kunnan rakennusvalvonnasta. He osaavat neuvoa asiassa. Joskus riittää ilmoitus asiasta, joskus tarvitaan luvat. Mikäli rakennuslupa tarvitaan, hakemiseen tarvittavat piirustukset saa meiltä.

Vinkki: Kanala on eläinrakennus, joten vähintäänkin naapurin kanssa kannattaa asiasta ensin jutella. Ennen kaikkea, mikäli aiot hankkia kukon - se osaa olla aika äänekäs kaveri aikaisin aamulla.

Miten pitkään sitä uutta kanalaa pitää odottaa?

Millaiset perustukset tarvitaan?

Kanala asennetaan pilariharkkojen päälle. Pohja on yksinkertainen tehdä myös itse. Kanalan mukana saat ostoslistan rautakauppaan ja ohjeet.

Esimerkiksi KotKot6-kotikanalan pohjaan tarvitset:

  • soraa taikka mursketta 10-20 cm (riippuu rakennuspaikasta)
  • 9 kpl puutarhalaatta 40x40cm
  • 8 kpl pilariharkkoja
  • 2 kpl a' 3m pitkä lankku
  • bitumikaistaa tms. kosteuskatkoksi
Perustuksen tekeminen on yksinkertaista ja onnistuu varmasti jokaiselta. Mukana tulee havainnolliset ohjeet perustuksen rakentamiseksi ja lisäksi asiakkaillemme annamme puhelintukea aina tarvittaessa.

Hintaa esim. KotKot6-kotikanalan perustukselle tulee arviolta 100 euroa + mahdolliset maatyöt .Maatöiden hintaan vaikuttaa paikka, mihin kanala aiotaan sijoittaa. Samalla suosittelemme pohjaamaan tulevan kanatarhankin. Kanatarhan pohjaan kannattaa asentaa verkko esim. 50cm syvyyteen ja maat päälle. Näin minkit tai muut mukavat otukset eivät pääse kaivautumaan kanoja hätyyttämään.

Mikäli ostat meiltä mukaan kanatarhan elementit, on näissä huomioitu myös maan alle tuleva "häntä" juuri tätä tarkoitusta varten.

Pohjaa tehdeddä kannattaa huomioida sähkökaapelin vetäminen kanalaan. Maakaapeli kannattaa vetää ennen, kuin rakennus on toimitettu paikanpäälle.

Voinko tilata kanalan jo ensi kesäksi puolen vuoden päähän?

Voit - ja monesti kannattaakin olla ajoissa liikenteessä.

Tilauksen yhteydessä laskutetaan 10% käsiraha. Kanalan rakentamisen alettua - noin kuukautta ennen sovittua toimitusajankohtaa, laskutetaan loput kauppasummasta kahdessa eri erässä. Viimeinen erä laskutetaan noin viikkoa ennen kanalan toimitusta.

Tarvitseeko kanojen pitäjän rekisteröityä?

Kyllä. Kyse on ilmoituksesta kuntaan, että sinulla on kanoja. Vaikka vain yksi kana. Se on lomake, joka täytetään ja toimitetaan kuntaan. Hyvin yksinkertainen juttu. Näin saat viipymättä tiedon, mikäli esim. muuttolintujen mukana leviää jokin sairaus, joka voisi olla vahingollinen kanojesi terveydelle.

Varsinaista lupaa harrastekanojen pitäminen ei vaadi.

Vinkki: Suosittelemme liittymään johonkin harrastekanojen fb-ryhmään tai munanettiin (kyllä, sellainen on olemassa!) niin pysyt hyvin kärryillä kanojen hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Voiko kanaloihin tehdä muutoksia?

Kyllä voi.

Ovien ja ikkunoiden paikat voi itse määritellä hyvin pitkälle. Näistä muutoksista emme peri lisähintaa, mikäli ikkunoiden ja ovien määrä säilyy peruspaketin sisällä.

Lisäneliöiden määrä määrää hinnan. Esimerkiksi kanalan lisäneliöt maksavat veroineen noin 800 euroa/lisäneliö.

Materiaalimuutokset ovat mahdollisia. Tavallisin muutos lienee se, että sisäpuolen panelointi vaihdetaan filmivaneriksi. Lisähinta määräytyy muutostöiden materiaali + työaikakustannuksien mukaan. Siten hinta pitää näille laskea tapauskohtaisesti.


KotKot6-on suosituin Kotikanalamallimme.

Saako rakennuksen "puolivalmiina", jotta itse rakentaisin sitten loppuun?

KotKot-kotikanalaa ei saa "puolivalmiina" eikä rakennusprojektina. Näin pystymme antamaan rakennukselle asiallisen takuun ja vastaamaan siitä, mikäli korjattavaa tulee.

KotKot-City sopii hyvin kaupunkimaisiin olosuhteisiin.

Myyttekö osamaksulla?

Emme myy osamaksusopimuksella rakennuksia. Rakennukset laskutetaan rakennusvaiheen etenemisen mukaan, rakennuksesta riippuen 1-5:ssä erässä. Maksusuunnitelma on eritelty kauppakirjassa tarkemmin. 

Rahoitusta projektiin kannattaa kysellä omasta kotipankista. Monet rahoitusyhtiöt myös antavat vakuudetontakin lainaa tällaisia projekteja varten. 

Vakuudetonta lainaa voi laskestella vaikkapa näissä linkeissä (kopioi selaimeesi): 

https://www.s-pankki.fi/s-laina?gclid=CPiKh5-I0MMCFcECcwodTIkAbw&gclid=CPiKh5-I0MMCFcECcwodTIkAbw

http://www.nordea.fi/henkilöasiakkaat/lainat/kulutusluotto/joustoluotto+-+vakuudeton+kertaluotto/1105782.html

https://www.santanderlaina.fi/Pages/default.aspx

http://www.svea-laina.fi/lainasanasto_vakuudeton_laina.html