Mallikuva Karoliinan-kotitallista.

DuoTUPLA-hevostallit

- enemmän tilaa hevosille tai sosiaaliset tilat pihaton hoitotilojen yhteyteen.

DuoTUPLA-hevostalli toimitetaan kahdessa osassa rakenuspaikalle. Osien liittäminen tehdään paikanpäällä. Hevostalli on toteutettu DUO-valmistallien periaatteiden mukaisesti. Hirnu Oy:n valmishevostallien toimitussisältöön pääset tutustumaan TÄÄLLÄ.

DuoTupla-valmistalli voidaan toteuttaa joko kolmella taikka neljällä hevospaikalla. Rakennuksen päätyyn voidaan sijoittaa myös lato-osuus.

Talli on valmiiksi kalustettu Hirnu-tallikalusteilla. Lattiassa on kulutusta kestävä kumimatto - kuten kaikissa Hirnu Oy:n valmistalleissa.

Tämän sivun alaosassa on mahdollisuus tutustua videoon, missä tällainen talli pystytetään.

Karoliinan kotitalli

- kolme hevosta + varustetilat kahdella eri peruspohjaratkaisulla.

HINTA 60 000 EUR (sis.alv24%)
+ rahti- ja nostokustannukset 4000 EUR

Hinta sisältää rakennuksen yhdistämisen (toimitus kahdessa osassa) rakennuspaikalla sekä katon- ja sisäpuolen viimeistelytyöt.

Karoliinan kotitalli on näppärä 3-4 hevosen talli. Tilavat karsinat ja tilava varustetila takaavat miellyttävän harrastamisen. Keskikäytävä on mallista riippuen 2,5 - 3 metriä leveä, joten tallissä työskentely on turvallista - isokin hevonen mahtuu käytävällä kääntymään.

Talliin voidaan lisätä toinen ulko-ovi. Ikkunoiden ja ovien paikkaa on mahdollista jossain määrin siirtää.

Talli toimitetaan kahdessa osassa. Asennustyöt kuuluvat pakettiin. Talli on toimitettaessa alla olevan kuvan valmiudessa.

Valmistalli on nimensä mukaisesti valmis. Karoliinan kotitalli muodostuu kahdesta osasta, jotka liitetään rakennuspaikalla yhteen. Tallin asentamisen kustannukset sisältyvät hintaan.

Pohjakuva (napsauttamalla isommaksi)

Peruskarsinat 3 kpl ja erittäin reilu varustetila. Varustetilasta lohkaisee tilan vaikka WC:lle.

Karoliinan kotitalli, malli 2

Kolmen hevosen talli, reilu hoitotila ja varusteille tilat. Ikkunoiden ja ovien paikkoja on mahdollista siirtää tai toteuttaa talli peilikuvana.

Pihaton ja tallin yhdistelmä

Karoliinan kotitalli sopii myös pihatto + karsinatallin vaihtoehdoksi. Hopoti 3 -pihattotalli on suunniteltu Karoliinan kotitallin 2-pohjan perusteella.

Tutustu Hopoti -mallistoon TÄÄLLÄ.

Tarvitsetko tilaa heinille, kärryille ym. ?

- lato-osuus rakennuksen päädyssä on kätevä lisätila.

HINTA 76 000 EUR (sis.alv24%)
+ rahti- ja nostokustannukset 4000 EUR

Hinta sisältää tallirakennuksen yhdistämisen (toimitus kahdessa osassa) sekä viimeistelytyöt. Hinta sisältää myös lato-osuuden pystytyksen ja sen katon rakentamisen rakennuspaikalla.

DuoTupla -kotitallin voidaan lisätä lato rakennuksen päätyyn.

DuoTupla-valmishevostalliin on saavatavana päätyyn asennettava kylmä lato-osuus. Heinät, kärryt ym. säilyvät mukavasti katon alla. Lato sopii hyvin myös sääsuojaksi hevosille.

Tallista on mahdollista tehdä ovi varustehuoneesta suoraan ladon puolelle.

Lato-osuus sopii kumpaankin Karoliinan kotitallin pohjamalliin. Pohjan 2 valitsemalla voi kulkemisen järjestää ladon kautta niin, että kuivikkeet ym. muut tarpeelliset asiat löytyvät läheltä.

Karoliinan kotitallista yksi vaihtoehtoinen versio.

Tietokoneella piirretty havaintokuva Karoliinan kotitallista.

Pesukarsina?

Kuten muutkin valmistallimme, myös Karoliinaan on mahdollista sijoittaa pesupaikka. Tällöin tulee valita betonilaatalle asennettava malli. Käytännössä rakennuksessa ei ole meidän puolelta rakennettua lattiaa lainkaan, vaan tilaaja rakennuttaa ihan normaalin betonilaatan, minkä päälle talli asennetaan. Viemäröinti ym. työt kuuluvat kokonaisuudessaan tilaajan vastuulle myös suunnittelun osalta.

Pesupaikan sijainti

Talli-ilman liiallisen kosteuden ehkäisemiseksi emme suosittele pesupaikan sijoittamista käytävälle. Kannattaa mieluummin uhrata yksi karsinapaikka ja tehdä nimenomaan "pesukarsina", mikä on muusta talli-ilmasta erillinen tila. Näin hevosen voi vaikka pestä korvista kavionpohjiin saakka, eikä siitä tule ongelmaa.

Mikäli hevosia treenataan kunnolla läpi vuoden ja ne ovat hikisiä, on pesupaikka kannattava sijoitus.

Pesupaikan todellinen tarve ympäri vuoden?

Perinteiseen jalkojen puhdistamiseen riittää ämpärillinen vettä ja pesusieni. Mikäli pesemisen tarve talviaikaan on sitä luokkaa, on pesukarsina aika kallis investointi. Saman homman pystyy tekemään karsinassa ja imeyttää siitä pesuvedet karsinan kuivikkeisiin. Kesällä hevosen peseminen on muutenkin mukavampaa hommaa aurinkoisena kesäpäivänä - ja ihan ulkona!

Vinkki: Mikäli suunnittelet talliisi pesupaikkaa, kannattaa huolellisesti perehtyä hiekanerotuskaivoihin, jotka sopivat hevostalleihin. Suosittelemme talleihin nimenomaan teräsrakenteista kaivoa. Mikäli kaivossa säästää, on se aika työläs yrittää myöhemmin vaihtaa parempaan. Kaivojen valmistajia löytyy googlettamalla useampia.

Harmaa sisustus on tänä päivänä erityisen suosittu. Joskus laitetaan myös ihan täysvalkoista filmivaneria myös karsinoihin.

DuoTUPLA -tallin pystytys

Kesällä 2018 toimitettiin Chevalinn Oy:lle DuoTUPLA-pohjalla tehty pihaton huoltotila + sosiaalitilat. Tutustu videoon ja totea itse, miten kätevästi voi tallinrakennus tapahtua!

Tarvitsetko tallillesi siirrettävyyttä?

DuoTUPLA-hevostalli ei ole enää asennuksen jälkeen helposti siirrettävissä. Mikäli siirrettävyys on ehdoton ominaisuus, suosittelemme tutustumaan perusmallin DUO-valmistalleihin kahdelle hevoselle.

Tutustu kahden hevosen valmistalleihin TÄÄLLÄ.