Hirnu Oy:n blogi

Vältä edes nämä mokat tallinrakentamisessa OSA 7: MALTA TEHDÄ VALMIIKSI

Sunnuntai 11.12.2016 klo 12.57 - KMA


Kenelläpä ei olisi kiire rakennusprojektin loppuvaiheessa? Hoputtajana voi olla sää - talvi tai syysmyrskyt painaa päälle, tai yksinkertaisesti raha. Pari hevosta täysihoitotallissa... no, sillä summalla lyhentää omaa tallilainaa jo mukavasti, vaikka siitä vähentäisi hevosen elättämisen kustannukset. 

Kannattaa kuitenkin malttaa tehdä rakennus kokonaan valmiiksi, ennen kuin hevoset muutetaan uuteen kotiinsa. Rakentamien on siksi ärsyttävää hommaa, että elementtiprojekteissa aluksi se näyttäisi edistyvän hurjaa vauhtia. Tulee lattiaa, seinää ja kattoa - kaikki viikon sisällä. Sitä oikein hurmaantuu siitä, miten nopeasti kaikki tapahtuu! Ja sitten se homma tuntuu tyssäävän, kuin seinään. Mitään konkreettista "isoa" ei tapahtu. Mutta rakennusprojektit ovat sellaisia. 

Malttia tarvitaan. Ei riitä, että tallissa on lattia, seinät ja katto. Tarvitaan paljon muitakin rakenteita, jotta rakennuksesta saadaan toimiva kokonaisuus. Nämä pienemmät jutut ovat hitaita tehdä, eivät näy niin paljoa - mutta ensisijaisen tärkeitä, jotta rakennus toimii oikein. Joten älä vielä irtisano tallipaikkaa tai sovi uuden hevosen ostamisesta, vaikka tallissa asennetaankin kattopeltejä paikoilleen. Ei se vielä ole valmis. 

Avainsanat: hevostallin rakentaminen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini