Hirnu Oy:n blogi

Ankkoja ja kanoja samassa tilassa?

Torstai 16.7.2015 - ZMOO

Järkyttävän nopeasti ankanpoika kasvaa! Zmoo-ankka on nyt melko tarkkaan kuukauden ikäinen pekingin ankka. Se oli kuoriutuessaan vain hieman suurempi, kuin kanatipu. Mutta nyt on kanatiput jääneet ankanpojan kasvussa aavistuksen jälkeen... 

Image-2.jpg

Zmoo on niin iso, että pikkuiset käyttävät sitä tyynynä ;oD 

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: ankka, tipujen kasvatus, konehaudonta, kotikanala, tipun hoitaminen

Läpivalaistuja munia ja muutakin

Perjantai 10.7.2015 klo 15.42 - ZMOO

Nyt on munat koneessa hyvällä mallilla. Ajattelin jakaa teidän kanssanne kuvia siitä, miltä näyttää munan sisällä haudonnan aikana.  Nämä kuvat ovat ankkojen munista, mutta aika yleispätevästi toimivat myös muiden kohdalla. Kannattaa toki suhteuttaa kuvat esim. siihen, että ankka muhii munassaan reilun viikon pidempään, kuin kana. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: konehaudonta, kotikanala, hautominen, tipu, läpivalaisu

Tipuja ja tiiperrystä

Torstai 9.7.2015 klo 13.38 - ZMOO

Omien tipujen kasvattaminen on mielenkiintoista puuhaa. Muutamia pieniä yksityiskohtia kehoittaisin kuitenkin ottamaan huomioon ennen, kuin projektiin ryhdytään. 

1) Tipuista kasvaa aikuisia

Tiput ovat ihastuttavia, herttaisi piipittäjiä - ainakin hetken aikaa. Lopputulemana luontoäiti on kuitenkin tarkoittanut, että niistä kasvaa isoja rotkottajia. Kanatipun "pääsiäsitipumainen" olemus käy olennaisesti karummaksi jo viikon sisällä kuoriutumisesta. Sille yksinkertaisesti alkaa kasvamaan sulat - eikä tipu muuten ole mitenkään erityisen nätti tässä vaiheessa... 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tipujen kasvatus, konehaudonta, kotikanala, tipu

Konehaudontaa - mikä kone minulle?

Keskiviikko 24.6.2015 - ZMOO

Linnut ovat jänniä otuksia siksi, että niiden kehitystä pääsee seuraamaan konehaudonnassa. Se on itse asiassa suorastaan ällöttävän opettavaista. Olen saanut muuta kautta useampia kiinnostuneita kysymyksiä konehaudonnasta, joten otetaan keinoemo näin aluksi blogin aiheeksi. Aloitetaan yksi asia kerrallaan. Mitä enemmän asiaa ajattelen, sitä enemmän "pari pikku juttua" tulee mieleen. Asiasta voisi kirjoittaa vaikka kirjan. 

Ihan ensimmäisenä haluan kuitenkin varoittaa, että tipujen kanssa tulee aina kuolemia - kuten elämässä yleensäkin. Tulee kuoriutumaan vammautuneita tipuja, jotka pitäisi pystyä lopettamaan. Joten ennen, kuin aloitat minkäänlaista haudontaa, niin varmista tämä lopettamisasia. Mikäli itse et pysty/kykene tipua lopettamaan, niin selvittele lähipiiristä ihminen, joka sen pystyy/saatta/kykenee tarvittaessa tekemään. Lintuja hautoessa otat vastuun elämän syntymisestä ja myös siitä, että se tarvittaessa lopetetaan nopeasti ja mahdollisimman tuskattomasti. 

Ensimmäinen vinkki: Hanki kunnon hautomakone. En ala mitään erityistä merkkiä mainostamaan, koska tässä blogissa ei muiden firmojen tuotteiden tuotesijoittelua tehdä. Hirnu Oy ei hautomakoneita myy - kanaloita kylläkin, joten jätetään merkit sikseen ja keskitytään ominaisuuksiin. 

Hyvän hautomakoneen määritelmä on kiinni monesta tekijästä. Hyvä kone ei välttämättä ole iso kone. Harrastaja ei tarvitse valtavaa volyymia harrastukseen.

Millainen sitten on se "kunnollinen kone"? Hautomakoneita on kotikäyttöön tarjolla varmaan parikymmentä erilaista. Yritä siinä nyt sitten päättää, mikä olisi itselle se kaikkein paras. Itse sinä sen ostopäätöksen teet, mutta yleensä köyhän ei kannata huonoa/halpaa ostaa ja ominaisuudet maksavat aina lisää.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: siitosmuna, konehaudonta, siipikarja, hautomakone