Hirnu Oy:n blogi

Se on taas se aika vuodesta: Talliprojekti käytiin!

Sunnuntai 20.1.2019 klo 18.03 - KMA

Näin se vuosi kääntyi todellakin vuodeksi 2019 - ja edessä on kuuma kesäkausi 2019. Joko tänä kesänä sinun pihaasi muuttaa hevoset? Tai oletko kyllästynyt nykyiseen kotitalliisi ja haluat korvata sen uudella ja eheämmällä. 

Nyt on hyvä aika laittaa ensi kesän rakennusprojekti liikkeelle! Älä jahkaile. Ei kannata jättää suunnittelua kesäloman alkuun, sillä rakennusviranomaiset ovat järkiään lomalla heinäkuun. Mikäli lupa-asiat haluat kuntoon, ne on yksinkertaista hoitaa aikaisin keväällä. 

Kun olet ajoissa liikkeellä, pääset paremmin vaikuttamaan rakennuksen toimitusajankohtaan. Mikäpä sen mukavampaa, kuin ajoittaa hommat siten, että heti kesäloman alussa hevonen on kotona. Mikäli tähän asti hevosesi on asunut vuokratallissa toisaalla, tulet huomaamaan eron sinun ja hevosesi suhteessa. Tiedät, mitä tarkoittaa "suhde hevoseen". Kun olet hevosen kanssa sellaisen suhteen kerran rakentanut, ei vuokratalli ole enää vaihtoehto. Usko pois - kokeiltu on. 

hirnu40valmistalli.jpg

Kotitalli-kuumetta potevien kannattaa ehdottomasti tutustua uudistettuun Hirnu40-hevostalliimme. Siitä tuli oikeasti aika makea rakennus! Se on Duo36-mallista edelleen jatkettu luksus-versio. Hirnu40-hevostallissa on mm. suurempi hoitotila, mistä erityisesti kengittäjät tykkäävät. 

Ole yhteydessä! Rakennetaan sulle oma hevostalli! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: talliprojekti, rakennuslupa, kesä, heppaunelma, oma hevostalli

Projektit alulle nyt!

Maanantai 29.2.2016 klo 18.00 - KMA

Mikäli ajatuksissa on käyttää kesäloma oman unelman toteuttamiseen, on aika ryhtyä sanoista tekoihin. Se, mitä minä olen rakentamisesta oppinut on, että asiat eivät tapahtu ihan niin nopeasti, kuin olin ajatellut. Varsinkin kesäaikaan esimerkiksi rakennusvalvonta on lomalla. Se tarkoittaa sitä, etteivät lupapaperit heinäkuussa liikahda samalla vauhdilla eteenpäin, kuin näin maaliskuun alkaessa. 

Vinkkinä siis sinulle, joka suunnittelet talliprojektia: Hae luvat nyt. Näin pystyt sopimaan talkooporukan ja muut rakentamisen kannalta tarpeelliset asiat hyvissä ajoin. Kesäkuussa alkaa aika monella urakoitsijalla olla hommat sovittuna, joten vaikkapa kaivinkoneen paikaille saaminen ei ole enää yhtään yksinkertaista. Tai sitten et välttämättä saa sitä osaavaa ja edullista kaveria tekemään hommia, vaan joudut ottamaan sen joka joutaa. 

Joten: Paperiasiat kuntoon ja projekti on jo puolitiessä valmista. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rakennuslupa, rakentaminen

Halpaa rakentamista etsimässä?

Sunnuntai 6.9.2015 klo 19.45 - KMA

Surullinen - mutta realistinen tosiasia on, että meillä jokaisella on käytettävissä vain tietty määrä rahaa. Rakentamisen suhteen suurin osa huomaa olevansa suhteellisen persaukinen. Rakentamisprojektit nimittäin vievät yleisesti ottaen sellaisia summia rahaa, ettei niitä keskiverto-sukankuluttajan pankkitilillä ainakaan jatkuvasti ole - tai ainakin pitää koskea säästötilillä oleviin pennosiin. 

Siten yksi asia, mitä useimmat rakennusprojektia miettivät varmasti pohtii, on edullisin keino saada haluttu tuote. Yleisesti ottaen itse rakentaminen tulee ensimmäisenä mieleen. Mikäli omalle työlle ja menetetylle vapaa-ajalle ei laske hintaa, tulee projektista suorastaan edullinen. Mikäli taas laskee - no, kalliiksi tulee. Ainakaan ei kannata palkkatyöstä ottaa palkatonta vapaata säästääkseen rakennuskustannuksissa. 

Elementtipaketit ovat varmasti helpoin keino päästä nopeaan rakentamisen alkuun. Niiden etuna on se, että rakennuksen runko nousee nopeasti. Päästään erittäin tehokkaasti "säältä suojaan" tilanteeseen. Mikäli omaa rakennustaitoa on, aika riittää ja parisuhde pienen stressinpoikasen jaksaa ottaa vastaan, niin elementtipaketti on oiva vaihtoehto. Mikäli edelliset puitteet puuttuvat, niin suosittelen lämpimästi kokonaisena hankittua rakennusta. Se on oikeasti helppo vaihtoehto ja parisuhde kiittää!

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: rakentaminen, hevostalli, rakennuslupa, elementtipaketti, tee-se-itse

Mikä rakennusluvassa pelottaa?

Keskiviikko 29.7.2015 - ZMOO

Meille tulee todella monta kertaa kysymyksiä siitä, tarvitaanko myymillemme rakennuksille rakennusluvat. Kaikkein eniten asiasta ovat kiinnostuneita ihmiset, jotka  harkitsevat hevostallin hankkimista. 

Jäin siksi miettimään, mikä rakennusluvan hankkimisessa mietityttää? Miksi kuntaan rakennusvalvontaan soittaminen tuntuu niin hankalalta? Lopultakaan rakennusluvan hakeminen ei todellisuudessa ole vaikeaa. Kun paperit ovat kunnossa, naapurilta on suostumus, rakennus asiallinen ja tarkoitukseen sopiva, ei luvassa ole mitään ongelmaa. Se vain pitää hakea. Ja rahalllisesti ajateltuna... no, jos talliprojekti kaatuu muutaman satasen lupaan, niin ehkä projektin rahoitusta kannattaa vielä tarkistaa. 

Yleisesti ottaen kunnan rakennustarkastajat ovat asiansa osaavia virkamiehiä, jotka neuvovat ja ohjeistavat. Pienissä kunnissa saattaa löytyä jopa niin hyvä palvelu, että työntekijällä on aikaa täyttää tarvittavat lomakkeet yhdessä asiakkaan kanssa. Suuremmissa kunnissa - myönnettäköön, asiakkaat ovat enemmän omillaan. Toki tässäkin poikkeuksia löytyy.

hevoset.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rakentaminen, hevostalli, rakennuslupa