Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Vain parasta kotieläimille

Pihasaunaprojekti - treffit saunatontun kanssa

Sunnuntai 17.3.2019 klo 15:02 - KMA


"Pihasauna on jotain äärimmäisen suomalaista." Tätä mietin eilen, kun saunan lauteilla istuin ja kuuntelin hiljaisuutta. Vain suomalainen rämpisi pihan poikki pimeässä, kuoppaisella lumeen polkeutuneella polulla pihan perälle kuumaan huoneeseen hikoilemaan - ja kuumissaan tarpoisi takaisin pirtin lämpöön. Ja kaiken lisäksi naamalla on niin mahdottoman onnellinen ilme. Kun on se oma pihasauna!

Hullua se on - mutta äärimmäisen rentouttavaa. 

Rentoutuminen lähtee jo pihasaunan lämmittämisestä. Se on oma projektinsa. Helpommalla pääsisi, kun näppäisi sähkösaunan päälle. Mutta siitä puuttuu "se jokin". Pihasaunominen on jonkinlainen ajankulu taikka harrastus. Puuhastelua siinä ainakin riittää: Haet puita, komuat kylmässä ja pimessä saunassa - kunnes takkaluukun läpi alkaa kajastamaan tulen tuoma valo. Jo pelkästään tämä virittää tunnelmaan. Pihasaunomista ei suoriteta, vaan siinä pysähdytään. Se on tärkeää meille kaikille, eikö totta?

TorppaSauna.JPG

Pihasaunomisessa on täysin eri fiilis, kuin sähkösaunan päällä näppäämisessä ja peseytymisen suorittamisesta. Vielä kun pihasaunomiseen lisää pesuveden kanssa läträämisen ja hiusten pesemisen "kuksa-vedellä" itse. Kaverin avustamana se on jonkinlaista hoivaa ihmiseltä toiselle. Jotain ihan muuta, kuin "käyn pikaisesti suihkussa". Mikäli et ole koskaan kokeillut, niin kokeile ihmeessä. 

Ja onhan ne pihasaunan löylyt ulkosaunassa ihan omaa luokkaansa! 

Mikäli uskallusta löytyy, niin suosittelen kokeilemaan myös puhtaassa, vasta sataneessa lumessa kierimistä.  Mikäpä on sen mukavampaa, kuin istua ja kärvistellä kuumassa saunassa lumipesun jälkeen, kun iho mukavasti pistelee ja polttelee.Hullua, mutta niin kivaa.

Mikäli et vielä ole kokeillut lumessa möyrimistä, niin vielä ehdit!

PS. Jos sattuu, että sinulla ei vielä pihasaunaa ole, niin tutkihan meidän TorppaSaunojen mallistoa. Sieltä löytyy perinteinen sauna teidänkin pihaan. 

Avainsanat: pihasauna, sauna, ulkosauna


Kommentit

24.6.2019 17:40  Eetu

Meillä on myös kesämökillä pihasauna, jota tulee varsinkin kesäisin käytettyä todella paljon. Komppaan täysin, että se on se koko prosessi, joka tekee siitä rentouttuvan kokemuksen ,sytyttämisestä loppuun asti. Myös sähkökiukaaseen verrattuna tulee puukiukaasta paremmat löylyt ja on ihana katsella tulta luukun läpi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini