Hirnu Oy:n blogi

Konehaudontaa - mikä kone minulle?

Keskiviikko 24.6.2015 - ZMOO


Linnut ovat jänniä otuksia siksi, että niiden kehitystä pääsee seuraamaan konehaudonnassa. Se on itse asiassa suorastaan ällöttävän opettavaista. Olen saanut muuta kautta useampia kiinnostuneita kysymyksiä konehaudonnasta, joten otetaan keinoemo näin aluksi blogin aiheeksi. Aloitetaan yksi asia kerrallaan. Mitä enemmän asiaa ajattelen, sitä enemmän "pari pikku juttua" tulee mieleen. Asiasta voisi kirjoittaa vaikka kirjan. 

Ihan ensimmäisenä haluan kuitenkin varoittaa, että tipujen kanssa tulee aina kuolemia - kuten elämässä yleensäkin. Tulee kuoriutumaan vammautuneita tipuja, jotka pitäisi pystyä lopettamaan. Joten ennen, kuin aloitat minkäänlaista haudontaa, niin varmista tämä lopettamisasia. Mikäli itse et pysty/kykene tipua lopettamaan, niin selvittele lähipiiristä ihminen, joka sen pystyy/saatta/kykenee tarvittaessa tekemään. Lintuja hautoessa otat vastuun elämän syntymisestä ja myös siitä, että se tarvittaessa lopetetaan nopeasti ja mahdollisimman tuskattomasti. 

Ensimmäinen vinkki: Hanki kunnon hautomakone. En ala mitään erityistä merkkiä mainostamaan, koska tässä blogissa ei muiden firmojen tuotteiden tuotesijoittelua tehdä. Hirnu Oy ei hautomakoneita myy - kanaloita kylläkin, joten jätetään merkit sikseen ja keskitytään ominaisuuksiin. 

Hyvän hautomakoneen määritelmä on kiinni monesta tekijästä. Hyvä kone ei välttämättä ole iso kone. Harrastaja ei tarvitse valtavaa volyymia harrastukseen.

Millainen sitten on se "kunnollinen kone"? Hautomakoneita on kotikäyttöön tarjolla varmaan parikymmentä erilaista. Yritä siinä nyt sitten päättää, mikä olisi itselle se kaikkein paras. Itse sinä sen ostopäätöksen teet, mutta yleensä köyhän ei kannata huonoa/halpaa ostaa ja ominaisuudet maksavat aina lisää.

Avainsanat: siitosmuna, konehaudonta, siipikarja, hautomakone


Kommentit

3.5.2017 22.34  AEL

Sähkökatkosta selvinnyt: Kuuma vesisäiliö koneen alle ja lämpöpeite päälle ja selvisin n.5h sähkökatkoksesta!

23.5.2017 20.50  tiina

Ei ihan oikeaa tietoa asioista.

28.5.2017 12.15  KMA

Hei Tiina!

Laita vaan reilusti minulle infoa, mikä kirjoituksessa on pielessä. Korjataan ja täsmennetään ehdottomasti!

On tärkeää, että blogeissa on oikeaa ja täsmällistä tietoa, vaikka ne vain henkilökohtaiseen kokemukseen perustuisivatkin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini