Hirnu Oy:n blogi

Nykyaikaisella koiralla on oma koiratalo

Sunnuntai 18.11.2018 - KMA


Koira on perheenjäsen. Vaikka mieli tekisin, niin kaikkialle sitä ei mukaan voi ottaa. Työpaikka, opiskelupaikka - siinäpä ne tavallisimmat syyt, miksi koira joutuu olemaan päivät yksin kotona. Helposti tämä yksin oleminen venyy työpäivän viemään kahdeksaan tuntiin. Matkat kun lasketaan päälle, niin aika on joskus pidempikin. 

Lumi

Kyllähän ne koirat kotona viihtyvät. Tosin - onko niillä todellisuudessa muita vaihtoehtoja? Kysymys onkin siitä, että mikäli koira saisi valita, niin mitä se valitsisi? Millaista olisi koiran toivoma nykyaikainen koiran pitäminen?

En usko, että koira toivoo tälläkin perukalla vielä niin tavallista tapaa, että koira laitetaan säällä kuin säällä  kettingin nokkaan päiväksi ulos. Suojana on pahimmillaan kovalevystä kyhätty "teltta" - jos sitäkään. Ainakin näillä alueilla, missä sudet liikkuvat, on näin yksikseen kytketty koira kuin "susien oma buffee pöytä". Eihän sillä ole mitään mahdollisuuksia paeta taikka puolustautua. Moni metsäkoira ei toki sisällä viihdy, ymmärrän sen. Mutta laittakaa sille tukeva häkki ympärille suojaksi ja kunnollinen sääsuoja, mihin se halutessaan voi mennä. 

"Yksi ratkaisu nykyaikaiseen mukavaan koiranelämän  on VuhVuh-koiratalo. Nykyaikainen koira hengaa VuhVuh-koiratalossa, kun kotiväki on töissä ja koulussa. Se ulkoilee mielellään isohkossa ulkohäkissä tarpeidensa mukaan. Se lötköttää omalla sohvalla omassa huoneenlämposessä mini-talossaan ja järsii vaikka puruluuta. Sillä on raikasta vetta saatavilla koko ajan. Kotiväen tultua kotiin, siirtyy koira laumansa mukana sisälle asuntoon."

VuhVuh-koiratalossa koira voi valita. Koirataloihin rakennetaan koiralle oma pieni eteinen ja läppäovi, jonka saa toki tarvittaessa suljettua.  Periaatteessa koira voi elää varsin vapaata koiramaista elämää päivän itsekseen ollessaan. Eteistila huolehtii sen, että lämpö koiratalossa pysyy. Kunnollinen patteri on hyvä ja edullinen keino pitää tämä talo koiralle mieleisessä lämpötilassa.

VuhVuh10_edesta.jpgVuhVuh-koiratalosta koira pääsee käymään ulkona vaikka vartin välein. Sen ei tarvitse pidätellä tarpeitaan. Eikä isännän tarvitse yrittää hallita koiran tarpeita kyseenalaisilla keinoilla, esimerkiksi vesikuppia pihtaamalla. 

 VuhVuh-koiratalossa koiralla on vapaa pääsy ulkotarhaan jaloittelemaan ja nuuhkimaan ympäristön tuomia tuoksuja - ja hoitamaan tarpeensa silloin, kun niiden aika on. Samalla siinä voi rähistä aidan raosta naapurin Mirrille, joka kierroksellaan tepastelee koiratalon ohi. 

 Kun perhe tulee töistä kotiin, koira siirtyy lauman jatkeeksi nukkumaan olohuoneen pöydän alle isäntänsä jalkoihin. Illalla pitkälle lenkille ja siitä yöunille.

Tämä on yksi vaihtoehto nykyaikaiselle koiranelämälle, missä koiran tarpeet on huomioitu. 

Avainsanat: koira, koiratalo, koiranelämää, koiran hyvä elämä, ulkokoira, kotikoira


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini