Hirnu Oy:n blogi

Hirnun Treenikirjasta muutama sana

Torstai 27.7.2017 - KMA


Hirnun Treenikirja lähti liikkeelle paitsi omasta saamattomuudestani hevosharrastamisessa, myös HirnunHuoltokirjasta saatujen erittäin hyvien kehittämisvinkkien myötä. Kiitos kaikille, jotka osoititte mielenkiintoa tällaisen tuotteen kehittämiseen! 

hirnuntreenikirja_viikkosivu

HirnunTreenikirjassa tykkään eniten siitä, että sen avulla saa valmennustunneista enemmän irti. Huomasin, että monet valmentajan antamat vinkit, neuvot ja kotiharjoitusohjeet unohtuvat kovin nopeasti kotona ähertäessä. Näin ollen ratsukkona kehittyminen jäi junnaamaan paikoilleen ja innostus vähitellen laantui. Itse tarvitsen tavoitteen harjoittelulle.

Kun laitoin asiat muistiin ja valmentaja antoi minulle "yhden harjoituksen, jota nyt teet", lähdimme ratsukkona kehittymään. Onhan se valmentajallekin kiinnostavampaa opettaa ratsukkoa, joka etenee. Samojen perusasioiden junnaaminen vuodesta toiseen ilman, että asiassa ollenkaan edetään, käy tylsäksi kaikille osapuolille. Mutta onko se "huonoa valmennusta"? Minun mielestäni ei ole. Tokihan kotiläksyt pitää tehdä ja harjoitella valmentajan ohjeiden mukaisesti. Se ei riitä, että vain käy valmennuksissa. Ei valmentaja ihmeisiin pysty, eikä USB-johdon avulla lataamaan ratsukkoon tietoja ja taitoja. Ne taidot vain pitää itse määrätietoisella ja järkevällä harjoittelemisella rakentaa itse. Siinä hommassa opastamisessa on asiansa osaava valmentaja kultaakin arvokkaampi. Muistaakseni 10 000 oikeanlaista toistoa pitää tehdä, jotta asia on kunnolla korvienvälissä. 

Ja se tunne, kun huomaa ratsukkona kehittyneensä! On hauskaa huomata, että puoli vuotta sitten kauhusta kankeana ylitin puomin, joka oli suunnilleen kaivettu 10cm syvyyteen ratsastuskentän hiekkaan - nyt mennään nätisti ja rohkeasti 80cm esteen yli. 

hirnun_treenikirja_vuosikalenteri

Vuosikalenteri on harvinaisen tyhjetävä selvitys siitä, miten hevosen kanssa on harrastettu. Tämä on tärkeä tieto valmentajalle. Kannattaako käytännössä lepohevoselta odottaa huippusuorituksia? Tästä kohdassa valmentajakin näkee, miten hevosta oikeasti liikutetaan eikä ehdota sille fyysisesti liian rasittavia harjoitteita. Toisaalta valmentaja huomaa ohjeistaa ratsastajaa treenaamaan myös sitä peruskuntoa hevoselle - ja kertoo miten se tehdään. Ei maratoonille harjoittelua ihminenkään aloita juoksemalla sitä maratoonia, eihän? 

Toki myönnetään - voihan ratsastaja sievistellä asioita ja kirjoittaa satuja treeneistään. Mutta epärehellisten ihmisten suodatinta tähän ei saatu rakennettua, vaikka kuinka mietittiin :) Rehellisyys kunniaan, eikö niin! 

HirnunTreenikirja sopii hyvin lisämyynniksi vaikka ratsastustalleille tai seuroille varainhankintaan.

Ole yhteydessä asiakaspalveluun, mikäli kiinnostut. 

Avainsanat: ratsastus, valmennus, harrastaminen, hevostharrastus


Kommentit

29.7.2017 11.32  Miisa

Tuli postissa. Hyvältä näyttää!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini