Hirnu-karsinoiden mallit ja hinnasto 2023

- Kotimainen vaihtoehto hevostallisi kalustamiselle.

HirnuKarsinoissa on huomioitu mahdollisimman yksinkertainen asentaminen. Niissä on kasettirakenne, missä on huomioitu helppo pystytys ja muuntelukyky.

Hirnu-karsina ei varmasti ole markkinoiden halvin vaihtoehto, mutta kotimainen, tukevasta materiaalista tehty ja korkeampi, kuin perinteinen karsinaelementti. Hirnu-karsinan seinäkorkeus on 2,2 metriä.

Käsityönä tehty Hirnu-karsina mahdollistaa erilaiset omistajan toiveet ja visiot karsinaelementeistä. Ne voidaan tuunata sopimaan myös remonttikohteisiin sopivilla mitoilla.

Karsinoiden osissa on kasettirakenne, jolloin pystyttäminen on pyritty tekemään yksinkertaiseksi.

Hinnat 2023

Karsinat rakennetaan mittatilaustyönä, joten Hirnu-karsina sopii erityisesti remonttikohteisiin ja paikkoihin, missä ei tyydytä tavanomaiseen 3x3 boxiin.

KARSINOIDEN VÄLISEINÄT

Karsinoiden väliseinän hinta on 450 EUR/metri. Elementteihin on asennettu valmiiksi vanerointi. Valittavana on harmaa tai ruskea väri filmivaneri. Toimitus kasettielementteinä.

KARSINOIDEN ETUSEINÄT

Etuseinä liukuovella 1200 EUR (ovi + mekanismii) + suoraa välisenää tarvittava määrä hintaan 450 EUR/metri. Hinta sisältää vaneroinnin. Toimitus kasettielementteinä. Valittavana joko liuku- tai lehtiovi. Huomioithan, että liukuovi tarvitsee minimissään 250cm pitkän seinäelementin, jotta ovi mahtuu aukeamaan oikein.

Pyydä tarjous oman tallisi mitoilla e-mail asiakaspalvelu(ät)hirnu.fi

Lisävarusteet

  • Pulverimaalaus toivotulla värillä. Hinta 450 EUR/elementti. Tällöin karsinan metalliosat on sinkitty, minkä päälle on tehty pulverimaalaus (mattapinta).
  • Loimiteline 120 EUR/kpl, karsinatilauksen yhteydessä 90 EUR/kpl.
  • Kurkistusluukku oveen 150 EUR/kpl.
  • Ruokintaluukku suoraan kalteriin 90 EUR/kpl.
  • Kääntyvä ruokintaluukku astialle 250 EUR/kpl.
  • Heinäautomaatille tehdyt muutokset karsinan etuseinään 250EUR

Etuseinäelementtien perusvalikoima

- Erilaisia mahdollisuuksia kalustaa talli asukkaiden koot huomioiden.

Etuseinä voidaan kasata siten, että ovi on joko oikeassa tai vasemmassa reunassa. Myöhemmässä vaiheessa järjestystä voi muuttaa, mikäli kokee siihen tarvetta.

Ponien ovet ovat myös "hevosmitoilla" siten, että karsinassa voi majailla myös hevonen. Toki kalteripintaa on sitten enemmän, mutta ovi sopii myös hevoselle.

Ponille etuseinäkalteri

Isolle taikka keskikkokoiselle ponille etuseinä. Oven alaosa on 100cm korkea. Kuvan elementti on 300cm leveä. Elementti on saatavana myös 250cm leveänä mallina.

Mini-ponille etuseinäkalteri

Pienen ponin kalterielementti. Sopii hyvin esim. shettikselle niin, että poni näkee käytävälle. Kuvan elementin koko on 250 leveä, 220 korkea.

Loimiteline.

Karsinoiden väliseinät

- Kaksiosainen seinäratkaisu luo yksilöllisiä mahdollisuuksia tallin kalustamiseen.

Karsinoiden välisen seinän avulla on mahdollista kalustaa talli sen asukkaiden tarpeita vastaavaksi. Saatavana on erilaisia osia, joita yhdistelemällä saadaan tarkoituksenmukainen ratkaisu.

Väliseinän yhden perusosan pituus on 150cm. Perinteisen 3 metrin pituiseen väliseinään tarvitset siten kaksi elementtiä. Erilaiset elementit valitsemalla voit sisustaa tallisi sen asukkaiden vaatimalla tyylillä.

Remonttikohteisiin on mahdollista tilata mittatilauksena toimitettavat karsinat. Jatkopalojen avulla voidaan karsinan seinän pituus rakentaa aina 4,5 metriin saakka.

Väliseinän voi rakentaa myös osittain kiinteäksi.

Vinkki tallinrakentajalle:

Vinkki: Tallia rakentaessa voi osan karsinoiden väliseinästä tehdä myös perinteisenä seinärakenteena. Tällöin tallista ei tule niin "häkkimäinen" ja toisaalta hevosille jää tarvittaessa oma rauha. Hirnu-karsinoiden välisenä sopii erinomaisesti tällaiseen ratkaisuun.

Vinkki: Välikalteri voidaan korvata myös liukuovella, jolloin karsinasta karsinaan on suora pääsy. Se nopeuttaa paitsi karsinoiden siivoamista, myös tuo turvallisuutta ts. karsinasta on toinen pääsy pois, jos tiukka paikka tulee.

Perinteinen karsinoiden välisenä

Malli VS200:
Umpinainen väliseinä (oikeanpuoleinen)

Ponille mitoitettu kalteriseinä yhdistettynä umpinaiseen VS200-väliseinän pätkään.