Hirnu-karsinoiden mallit ja hinnasto 2022

- Kotimainen vaihtoehto hevostallisi kalustamiselle.

HirnuKarsinoissa on huomioitu mahdollisimman yksinkertainen asentaminen. Niissä on kasettirakenne, missä on huomioitu helppo pystytys ja muuntelukyky.

Hirnu-karsina ei varmasti ole markkinoiden halvin vaihtoehto, mutta kotimainen, tukevasta materiaalista tehty ja korkeampi, kuin perinteinen karsinaelementti. Hirnu-karsinan seinäkorkeus on 2,2 metriä.

Käsityönä tehty Hirnu-karsina mahdollistaa erilaiset omistajan toiveet ja visiot karsinaelementeistä. Ne voidaan tuunata sopimaan myös remonttikohteisiin sopivilla mitoilla.

Pyydä tarjous alla olevalla lomakkeella

Pyrimme vastaamaan tarjouspyyntöihin 2-3 työpäivän kuluessa. Huomaathan, että tuotteiden hintoihin pääset alustavasti tutustumaan tällä sivulla.

Karsinoiden osissa on kasettirakenne, jolloin pystyttäminen on pyritty tekemään yksinkertaiseksi.

Hinta karsinan etuseinälle:
ovi + suora kalteri

Elementit toimitetaan täytemateriaalin kanssa, valmiiksi koottuna kasettina. Filmivanerin värivaihtoehtona on perinteinen ruskea tai harmaa.

Karsinan liukuoven hinta 1035 EUR/kpl (sisältää kiskot, lukitukset, stopparit sekä vaneroinnin.

Suoran seinäosuuden hinta 590 EUR/metri

HINTAESIMERKKI-LASKELMA 1:

3 metrin etuseinäelementti

Oviaukon leveys on 120 cm.

300cm - 120cm = Tarvitaan 180cm suoraa seinäosuutta.

Joten etuseinän hinta on 1,8 x 590 EUR + 1035 EUR = 2097 EUR.

HINTAESIMERKKILASKELMA 2:

4,5 m etuseinäelementti

4500 cm - 120cm = 3300 cm pitkä suoraa seinäosuutta (3,3m)

Lisäksi yli 3 metrisissä elementeissä tarvitaan tukitolppa, joka tukee rakenteen lattiasta kattoon. Tukitolppa on teleskooppitolppa, joka riittää 4,5 m korkeuteen. Tukitolpan hinta on 150 EUR/kpl.

Joten etuseinän hinta on 3,3m x 590 EUR + 1035 EUR + 150 EUR = 3132 EUR

Rahti- ja pakkauskustannus: 450 EUR/6 kasettielementtiä (esim. 1 kpl välisenä = 2 elementtiä, Etuseinä + ovi = 2 elementtiä)

Hinnoissa on mukana alv24%.

Hinta karsinan väliseinälle:
590 EUR/metri

Väliseinäelementit toimitetaan täytemateriaalin kanssa, valmiiksi koottuna kasettina. Filmivanerin vaihtoehtona on perinteinen harmaa taikka ruskea.

HINTAESIMERKKI: 1,5 metrin väliseinä

1,5m x 590 EUR = 885 EUR (sis.alv24%) + rahti

4,8 m x 590 EUR = 2832 EUR (sis. alv24%) + rahti. Hinta sisältää tarvittavat tukitolpat (teleskooppitolppa) lattiasta kattoon 3,7 metriin saakka.

Etuseinäelementtien perusvalikoima

- Erilaisia mahdollisuuksia kalustaa talli asukkaiden koot huomioiden.

Etuseinä voidaan kasata siten, että ovi on joko oikeassa tai vasemmassa reunassa. Myöhemmässä vaiheessa järjestystä voi muuttaa, mikäli kokee siihen tarvetta.

Ponien ovet ovat myös "hevosmitoilla" siten, että karsinassa voi majailla myös hevonen. Toki kalteripintaa on sitten enemmän, mutta ovi sopii myös hevoselle.

Kuvien elementit on liukuovella. Elementit on saatavana myös lehtiovella. Huomaathan, että lehtioven avautumissuuntaa ei voi myöhemmin vaihtaa. Liukuovissa tämä on mahdollista.

Lisävarusteet

  • Pulverimaalaus toivotulla värillä. Hinta 350 EUR/elementti. Tällöin karsinan metalliosat on sinkitty, minkä päälle on tehty pulverimaalaus (mattapinta).
  • Loimiteline 120 EUR/kpl, karsinatilauksen yhteydessä 90 EUR/kpl.
  • Kurkistusluukku oveen 190 EUR/kpl.
  • Ruokintaluukku suoraan kalteriin 120 EUR/kpl.
  • Heinäautomaatille tehdyt sovitukset karsinan etuseinään 200EUR

Ponille etuseinäkalteri

Isolle taikka keskikkokoiselle ponille etuseinä. Oven alaosa on 100cm korkea. Kuvan elementti on 300cm leveä. Elementti on saatavana myös 250cm leveänä mallina.

Mini-ponille etuseinäkalteri

Pienen ponin kalterielementti. Sopii hyvin esim. shettikselle niin, että poni näkee käytävälle. Kuvan elementin koko on 250 leveä, 220 korkea.

Loimiteline.

Karsinoiden väliseinät

- Kaksiosainen seinäratkaisu luo yksilöllisiä mahdollisuuksia tallin kalustamiseen.

Karsinoiden välisen seinän avulla on mahdollista kalustaa talli sen asukkaiden tarpeita vastaavaksi. Saatavana on erilaisia osia, joita yhdistelemällä saadaan tarkoituksenmukainen ratkaisu.

Väliseinän yhden perusosan pituus on 150cm. Perinteisen 3 metrin pituiseen väliseinään tarvitset siten kaksi elementtiä. Erilaiset elementit valitsemalla voit sisustaa tallisi sen asukkaiden vaatimalla tyylillä.

Remonttikohteisiin on mahdollista tilata mittatilauksena toimitettavat karsinat. Jatkopalojen avulla voidaan karsinan seinän pituus rakentaa aina 4,5 metriin saakka.

Väliseinän voi rakentaa myös osittain kiinteäksi.

Vinkki tallinrakentajalle:

Vinkki: Tallia rakentaessa voi osan karsinoiden väliseinästä tehdä myös perinteisenä seinärakenteena. Tällöin tallista ei tule niin "häkkimäinen" ja toisaalta hevosille jää tarvittaessa oma rauha. Hirnu-karsinoiden välisenä sopii erinomaisesti tällaiseen ratkaisuun.

Vinkki: Välikalteri voidaan korvata myös liukuovella, jolloin karsinasta karsinaan on suora pääsy. Se nopeuttaa paitsi karsinoiden siivoamista, myös tuo turvallisuutta ts. karsinasta on toinen pääsy pois, jos tiukka paikka tulee.

Tuttu ja turvallinen karsinan väliseinä. Kuvassa on kaksi VS120-elementtiä yhdistettynä.

Malli VS200:
Umpinainen väliseinä (oikeanpuoleinen)

Kuvassa on yhdistetty VS120-väliseinään jatkoksi umpinainen, VS200-väliseinä. Näin on saatu hevoselle enempi rauhaa mahdollistava seinäratkaisu. Osittain umpinainen välisenä sopii erityisen hyvin siitostammoille, koska se tuo hieman enemmän rauhaa karsinaan. Seinän ylä- ja alaosa on filmivaneritäytteellä.

Vaihtoehtoisesti yläosan voi jättää kokonaan täyttämättä, mikäli hevosten halutaan olevan vapaassa yhteydessä toisiinsa. Huomaa tällaista vaihtoehtoa harkitessasi myös turvallisuusnäkökohta: Joissain tapauksissa hevonen voi pyrkiä hyppäämään avoimesta väliaidasta yli toisen karsinan puolelle.

Väliseinä voidaan toimittaa myös kokonaan umpinaisena, mikäli sellaiselle vaihtoehdolle on tarve. Huomioithan, että hevosella tulee olla yhteys lajitovereihin huomioituna muilla keinoin.

Yhdistelmäväliseinä VS120 ja VS200-malleilla toteutettuna.

Ponille mitoitettu kalteriseinä yhdistettynä umpinaiseen VS200-väliseinän pätkään.

Pyydä tarjous!

Napsauta alla olevaa painiketta ja pyydä tarjous tallikalusteista. Pyrimme vastaamaan kyselyihin 2-3 työpäivän kuluessa.