Hirnu Oy:n blogi

VuhVuh-Koiratalo ja arjen sujuminen

Perjantai 18.6.2021 klo 18:41 - KMA


Kukapa tykkäisi tulla kotiin niin, että eteisen lattialla odottaa iso läjä koiran pskaa ja lätäkkö pissaa on turvottanut laminaatit ylös saumoistaan? 

Tai vaihtoehtoisesti koira on ikävissään rakennellut sohvasta itselleen sopivamman version - jota riittää pieninä paloina kaikkialle asunnossa. Voin kokemuksesta sanoa, että koira todellakin pystyy purkamaan sohvan kaikki vaahtomuoviosat potkupallon kokoisiin paloihin - ja niitä paloja on PALJON.

On selvää, että lemmikin tekemät vahingot harmittavat. Toisaalta voi kysyä, onko kohtuullista odottaa koiralta niin pitkää pidätysaikaa? Se on aika paljon vaadittu. 

Nettipalstoilla törmää erilaisiin ratkaisuihin juuri näissä asioissa. Yksi kehui ratkaisseensa  koiran pidätysongelmat laittamalla koiralle vaipat päivän ajaksi. Toinen puolestaan oli hankkinut pienen sisähäkin, missä koira odottaa omistajaansa käytännössä omalle petipaikalle lukittuna. Kolmas oli sitä mieltä, ettei koiralle tarvitse jättää päivän ajaksi vettä, jolloin sillä ei tule pissahätä. Neljäs taas kertoi luopuneensa kokopäivätyöstä, koska koira ei voi olla yksin pitkiä aikoja. Viides kehotti tekemään koiralle vessan, minkä pohjalla on pentukoirien alustoja (pissa-alustoja?) tai jonkinlainen viritys kissanhiekasta. Kuudes vannoi koirien päivähoitopaikan nimeen.

Hyvin erilaisia ratkaisuja kaikki. Yksi sopii varmasti yhdelle ja toinen toiselle. Osa ratkaisuista oli sellaisia, että ajattelin niiden olevan vitsejä. Kun eläintarvikeketjun myyjä kertoi pienten sisähäkkien menevän hyvin kaupaksi, tulin siihen lopputulemaan, että ilmeisesti ihan vitsejä nämä ratkaisut eivät ole. Koiran päivähoitopaikka lienee paras ratkaisu, joskin palvelua on paikoitellen aika vaikea saada.

Koiran_huone.jpg

Toisaalta - aina on VuhVuh-koiratalo, joka antaa koiran elää koiran elämää ilman vaippoja taikka pikkuisia häkkejä. 

VuhVuh-koiratalon perusajatus on se, että koiralla on oma talo ja oma ulkoilutila, missä se pystyy päivän aikana viettämään koiran elämää. Se pääsee pissalle halutessaan ja voi huonelämpöisessä mökissään ottaa vaikka päivänunet. Pidän tärkeänä sitä, että koira pystyy valitsemaan ja ulkoilemaan. 

Tarvittaessa koiralle voidaan hankkia myös  ruokinta-automaatin, jonka voit ajastimella valjastaa antamaan päiväruuan koirallesi. Kun isäntäväki on kotona, on koira isännän kainalossa osana laumaansa.

Koiratalossa koira pystyy hoitamaan luonolliset tarpeensa silloin, kun niiden aika on. Näin isäntäkin ehtii käydä itse vessassa ja ehkä syödä voileivän, ennen kuin lähtee lenkittämään koirakaveriaan. 

VuhVuh6_etukopilla_pohja.png

VuhVuh-koiratalo on laadukas, kokonaisena toimitettava pieni talo. Se on käyttövalmis rakennus, joten projekti onnistuu ilman aikaisempaa rakennusprojektia. Sähköasentajan käynnin jälkeen voi koirasi viettää päivät loikoillen ja ulkoillen mielensä mukaan - ei pienessä häkissä kököttäen. Koira on luotu liikkumaan! 

Getty_1285465107.jpg

Avainsanat: koira, koiratalo, koiran hoito, koiran päivähoito, terve ja hyvinvoiva koira


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini