Hirnu Oy:n blogi

Pakkaa hevostalli muuttokuormaan mukaan!

Tiistai 15.6.2021 klo 12.06 - KMA


Rakentaminen on aina jonkinlainen uhkapeli. Rakennusprojektiin ryhtyvä ihminen laittaa peliin tuhansia euroja rahaa ja lisäksi paljon aikaa.  Rakentamisessa on aina hyväksyttävä tietynlainen riski sijoituksen suhteen. Kiinteistönvälittäjät puhuvat asiassa sijainnin merkityksestä rakennuksen arvon suhteen. Sama valmistalo maksaa kasvukeskuksessa 500 000 eur ja peräkylällä 120 000 eur. Sijainti on se, mikä määrittelee kysynnän ja näin ollen hinnan.

Rakennukseen sijoittamisen riskejä voi tätä nykyä myös hallita. Yksi vaihtoehto on valita myöhemmässä vaiheessa siirrettävissä oleva rakennus. Otetaan tässä vaihtoehdoksi vaikkapa hevostalli. Sama ajatus on toki niin minikodeissa taikka missä tahansa kokonaisena toimitettavassa valmisrakennuksessa. 

Siirrettävä hevostallin ehdoton etu on se, että se mukautuu elämän muuttuviin tilanteisiin. Vaihtoehtoja on enemmän, kuin perinteisessä "kivijalkatallissa". 

Muutto uuteen kotiin? 

A) Pakkaa talli muuttokuormaan mukaan: Hyvä ratkaisu sinulle, joka muutat vastaavaan pihapiiriin ts. uudessa kodissa voi pitää hevosia. Siirrettävä hevostalli liikkuu, kuten se on pihaan tuotukin: Rekka tulee, rekka nostaa, rekka kuljettaa ja taas nostaa. Näin hevosten koti on muuttanut uuteen pihaan ja elämä jatkuu.  

Uuden kodin löytäminen on helpompaa, kun ehtona ei ole tallirakennus pihassa. Voit näin ollen valita uuden kodin sijainnin, kivan talon sekä pihan perusteella, koska tallirakennus on olemassa. 

B) Myy tallirakennus edelleen: Vaihtoehto sinulle, joka koet uuden elämäntilanteen olevan parempi ilman hevosta tai täysihoitotallin olevan sopivampi tapa harrastaa. Mikäpä sen kätevämpää, kuin myynnin kautta vapauttaa omat rahat pois rakennuksesta, joka ei enää ole sinulle tarpeellinen. 

Tällainen joustavuus ei ole mahdollista, mikäli talli on kivijalkamallin kiinteä rakennus.  Tällöin pihaan jää tyhjä hevostalli, jolle ei ole käyttöä. Rakennuksen kannalta on se ja sama onko sille käyttöä. Huollettava se on joka tapauksessa, muutoin rakennus ränsistyy. Toki sitä voi käyttää vaikka varastona - mutta kyllä siihen käyttöön on saatavana myös kätevämpiä vaihtoehtoja, joissa tavaroihin ei tartu vieno hevosen tuoksu.

Oletko myymässä kiinteistöä? 

Kaikki eivät hevosia harrasta, eivätkä ostajan roolissa ymmärrettävästi arvosta pihapiirin hevostallia. Jos olet myymässä kiinteistöä, voi hevostalli itse asiassa olla myös este myynnille. 

Myyjän roolissa oleva ei tietenkään ole halukas tallista ilmaisin luopumaan, mutta ostaja toisaalta ei ole valmis tallirakennuksesta mitään maksamaan. Mikäli rakennus on siirrettävissä, voidaan ongelma ratkaista helposti: 

a) Myyjä voi myydä tallin erillisellä kaupalla toiselle. Näin ollen kiinteistön hinnassa voi tulla tuhansia euroja vastaan, jolloin kokonaisuudesta tulee aikaisempaa houkuttelevampi ostajan näkökulmasta ajateltuna. 

b) Toisaalta myös ostaja voi harkita asian siten, että hän voi itselleen tarpeettoman rakennuksen X kaupata edelleen. 

B62F2904-638A-talli_kyydissajpeg2.jpg

Elämäntilanteet vaihtelevat ja ennustaminen on hankalaa

Elämäntilane voi vaihtua monista eri syistä. Parisuhde voi alkaa taikka loppua. Lapset syntyvät, kasvavat ja muuttavat pois kotoa. Harrastus voi alkaa ja into voi myös loppua. Voi tulla uusia työmahdollisuuksia toisella puolen maata taikka maailmaa. Joskus ihmiset saattavat sairastua - ja jokainen meistä auttamatta vanhenee ja joutuu tekemään asiaan liittyviä ratkaisuja. Näin se vain on. 

Koska elämäntilanteita on joskus vaikea arvioida ennalta, pidän siirrettävää rakennusta monin tavoin  sijoituksena. Se on lähinnä "isohko tavara", jonka voi tarvittaessa ottaa mukaan taikka myydä edelleen. 

Myyntiä ajatellen voin kertoa, että Hirnu Oy:n hevostalleilla on itse asiassa hyvä jälleenmyyntiarvo ja kova kysyntä. Me myös tarvittaessa autamme käytettyjen Hirnu Oy:n rakennusten jälleenmarkkinoinnissa. 

Avainsanat: hevostalli, siirrettävä talli, siirrettävä rakennus, elämäntilanne, hevosharrastus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini